Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pametni 21.12.2009. u 15:54 Po mnogim procjenama Norveska spada medju najbogatije zemlje na Svijetu i sa zivotnim standardom koji je na vrhu svjetske ljestvice . Drzava koja ima tz naftni fond 70 000 eura po glavi stanovnika ( oko 5 miliona stanovnika ) , pa ipak ta ista Norveska po mnogo cemu ovisi od SAD i politicki a i ekonomski ali i SAD je u odnosu na Norvesku i politicki a i ekonomski ovisne . Krov nad glavom je ovdje ekonomska a ne socijalna kategorija , pitanje je samo dali mozes servisirati svoj dug ili ne . Period servisiranja podrazumjeva hipoteku .
@Odin, Mislis politickoj ne zavisnosti ili ekonomskoj zavisnosti. Slovenija je kao i Hrvatska do guse u kreditima.Pogledaj,koliko je nekretnina pod hipotekom,pa ce ti sve biti jasno. Novi svetski poredak,otprilike prosek otplacenih krovova nad glavom,bez hipoteke je od 6 do 17% u zemljama zlatnog zapada.Nema frke,to ce stici i BiH i Srbiju.
PADE MI NA PAMET STO STE GOVORILI O SLOVENIJI KADA JE KRCILA PUT KA NEZAVISNOSTI ...
Tacno...
Eh, da ne bi separatista već odavno bi vratili Karađorđeviće na tron, a onda bi tekao med i mleko od Vardara do Triglava. I šire.
Ja drzava i qovana.....pljuc