Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mali Dejton! Ali, u ovom sporazumu nigdje se ne spominju državljani Srbije koji su nesrbi. Neko je zaboravio, Albanci i Srbi, naravno na populaciju od oko 150000 ljudi. Nema Bošnjaka, Goranaca, Roma, Turaka, Crnogoraca itd. Ista priča kao u Republici Srpskoj, samo sada od strane dva naroda. Mislim da je kasno za bilo kakvu inervenciju, a Izetbegović je bio u Beogradu ni slova, a Lagumdžija - ministar takvo što nije ni primjetio. Daće Bog da vam sudimo!
i kosovo je dobilo republiku srpsku.
Možete samo sanjati o tome šumljaci,zakonodavna i izvršna vlast je u rukama Prištine,jedinstvena policija,plate iz Prištine,a "zajednica" srpskih opština ima prava u oblastima ekonomije,zdravstva i obrazovanja i ništa više :)
Ja nisam šumljak, ja sam BOŠNJAK, i samo iznosim činjenice. I nama se ovdje pričalo kad je potpisan dejtonski sporazum, nije to ništa strašno...to je samo privremeno...oni neće imati nikakve nadležnosti...sad imamo državu i slično. A pogledaj gdje smo sada. Kosovo je dobilo srpski entitet!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
nemojte biti naivni ovo je srbija uradila samo da dobije status kandidata i mislim da dalje nece ni ulaziti u itegracije eu.a izmedju srbije i kosova se nece popraviti odnosi jer ce sad krenuti tuzbe za imovinu koju srbija dole ima a bez koje je kosovo gola guzica
Drugim riječima Srbija je tiho priznala Kosovo, a Kosovo dobilo entitet. Po meni obje strane su dobitnici Srbija će nastaviti put prema EU a Kosovo je dobilo legitimitet. Do nedavno samo rukovanje sa kosovskim predstavnicima je predstavljalo "smrtni grijeh" za srpskog političara,sada je to normalna stvar. Priča nije završena tek su se dogovorili da će se dogovoriti. Treba uzeti u obzir i stav Kosovskih Srba da li će oni prihvatiti to što ima je Beograd servirao?
pa nije bas postalo entitet...policija ce se zvati kosovska a plate ce isplacivati ta kosovska policija...nije bas entitet
Pa nije službeno ali ima neka obilježja, podsjeća me na Ustavno uređenje Bosne i Hercegovine. I kod nas entiteti i Distrikt Brčko imaju svoju policiju,pravosuđe,koji su inkorporirani u državne organe. Današnja diplomatija to sve fino upakuje da su svi na dobitku.Međutim, kad treba primjeniti ove dogovore vide se slabosti i nedostatci.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)