Idu na dalje postupanje
88

Prve fotografije osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić: Janković i Dragijević predati tužilaštvu

S. Š.
Foto: Telegraf.rs/Nikola Tomić
Foto: Telegraf.rs/Nikola Tomić
Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora Srđan Janković i Dejan Dragijević dovedeni su u zgradu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Njima dvojici je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Policijska uprava u Boru jučer odredila zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da su dana 26. marta lišili života Danku Ilić.

Fotografije privođenja u nadležno tužilaštvo donosi Telegraf.rs.

Oni su, podsjetit ćemo, prema do sada poznatim i objavljenim informacijama, 26. marta službenim automobilom udarili Danku, potom djevojčicu koja se nalazila u besvjesnom stanju ubacili u auto, a onda odveli na deponiju smeća gdje su je bacili svjesni da su je time hladnokrvno ubili.

Oni su, tokom policijskog ispitivanja, priznali ubistvo djevojčice, ali prebacuju krivicu jednu sa drugog time što još uvijek nije pronađeno tijelo djevojčice jer, prema riječima jednog od osumnjičenih, je neko od njih dvojice dva dana nakon ubistva došao na deponiju smeća i izmjestio tijelo.

Jankoviću i Dragijeviću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Danka Ilić je nestala 26. marta kada je sa majkom došla na porodično imanje u blizini Bora. Zbog nestanka dvogodišnje devojčice prvi put je pokrenut sistem Pronađi me. Za Dankom se tragalo deset dana dok nisu uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo. Za tijelom djevojčice intenzivno se traga.

Videosnimak privođenja nadležnom tužilaštvu objavio je i RTS.