Komentari (138)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odrzali misu zahvalnicu Kordicu jer je masakrirao i iskasapio 116 Bosnjaka, bas kao u stara vremena inkvizicije. Stvar je jasna i treba pitati papu Franju da li i on podrzava taj pokolj, pa da i njemu naprave u Sarajevu jedan spomenik, a nece biti problema, poslati ce tuzlanski neurohirurg i njima pismo podrske. sto su odrzali misu zahvalnicu Kordicu u zagrebackoj katedrali.
...u partizanima je bilo samo jedno crkveno lice...pop vlado zečević...koliko znam nebi ni drugih popova, ni svećenika, ni hodža...
...nešto nisam primjetio da se spc diči vladom...
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Pokolj u Ahmićima bio je ratni zločin kojeg su počinili neki pripadnici 4. bojne VP HVO-a i jedinice “Jokeri” protiv muslimanskih vojnika i civila tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba 16. travnja 1993. u selu Ahmićima, u Središnjoj Bosni. Ubijeno je 116 osoba.To je bio najveći pojedinačni pokolj tijekom sukoba između bosanskohercegovačkih Hrvata i Bošnjaka. Istog dana, sat vremena kasnije, počeo je i pokolj nad Hrvatima u Trusini od strane Armije BiH. Hoćemo li slaviti Edina Džeka za Trusinu? Jedna konstatacija, tog dana neko se baš potrudio da se zaoštre odnosi do maksimuma između Bošnjaka i Hrvata.
...majstori pakla...
Muslimanskih vojnika nije bilo u Ahmicima. Da je bilo Ahmici se ne bi desili.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
jogy jel ti na ovaj nacin pricajuci ovu pricu pokusavas da opravdas Darka? zao mi je djece i treba neko d aodgovara to stoji al ovim komentarom opravdavas zlocin, mogli bi o tome danima na nacin da se prisjetimo jos sigurnih hiljade prica gdje je ubijeno muslimana koliko hoces , uborak u Mostaru, vranica, gdje niko nije odgovarao, pa sta? da li to opravdava ovaj tvoj zlocin? NE I NIKAD NECE!
fam. Kordic poznati fasisti iz busovace
http://www.index.hr/vijesti/clanak/obiljezena-21-obljetnica-ubojstva-osmero-hrvatske-djece-u-vitezu/752622.aspx
BABIĆ, Anđelka, r. Bencun, zapaljena u kući sa svojim mužem Matom i umrla u groznim mukama. Njihova je kuća u Sčitovu Polju, selu između Fojnice i Kiseljaka. 110 BABIĆ, Drago, vojnik HVO-a. Njega je Armija BiH 12. lipnja 1993. godine kao ranjenika zarobila u selu Ričici kod Kaknja. Ubili su ga Zijad i Mehmed Tarko kod groblja u Grmačama i leš bacili u septičku jamu. 139 BABIĆ, Fabijan, slijepi starac, 15. veljače 1997. godine ubili su ga u Šipoviku kod Travnika. 67 BABIĆ, Ilija, Ilijin, rođen 1961. godine, otac troje djece. U siječnju 1994. godine masakriran u selu Novakovići kod Maglaja. 123 BABIĆ, Mato, Mateša, sa ženom Anđelkom u selu Šćitovo Polje kod Fojnice bačen u zapaljenu kuću u kojoj je u mukama preminuo. 110 BADIM, Vinko, Hrvat, rođen 1968. godine. Snajperskim hicem je smrtno pogođen 10. srpnja 1993. godine kod Zavidovića. 126 BAKOVIĆ, Josip, sin Drage, rođen 1965. godine, Hrvat, smrtno je stradao za masakra u Križančevu Selu kod Viteza 22. prosinca 1993. godine u napadu postrojbi Armije BiH. 92 BALTA, Anto, Franjin, zvan Antara. Hrvat rođen 1959. godine iz sela Postinje, općina Travnik, vojnik HVO-a. U Maljinama je 8. lipnja 1993. godine predao oružje Armiji BiH, uhićen je i u zaseoku Bikoši strijeljan. 55 BALTA, Ivo, Nikin, Hrvat, star oko 26 godina, vojnik HVO-a iz sela Čukle u općini Travnik. Uhićen 8. lipnja 1993. godine nakon što je Armiji BiH predao oružje u Maljinama i u zaseoku Bikoši strijeljan. 55 BALTA, Jozo, Franjin, rođen 1963. godine u selu Postinje u općini Travnik. Uhitili su ga vojnici Armije BiH 8. lipnja 1993. godine u Maljinama i strijeljali ga u zaseoku Bikoši. 55 BALTA, Luka, Matanov, Hrvat, civil, rođen 1969. godine. Kao ranjenik uhićen je u Maljinama i 8. lipnja 1993. godine ubijen u zaseoku Bikoši. 55 BALTA, Mara, rođena oko 1930. godine, Hrvatica, ubijena u selu Maljine kod Travnika. 54,58 BALTA, Nikica, Franjin, rođen 1972. godine u selu Postinje kod Travnika. Kao vojnik HVO-a zarobljen nakon što je Armiji BiH predao oružje, 8. lipnja 1993. godine u selu Maljine kod Travnika i u zaseoku Bikoši strijeljan. 55
Cijenjeni Bošnjaci i aktivisti raznih nevladinih organizacija, Mogu razumjeti vaše neslaganje, ogorčenost i sve druge negativne osjećaje koji se javljaju oko puštanja tog Kordića na slobodu. Mislim da biste trebali i vi shvatiti ovo: U Hrvatskoj možete održati miran protest predvođen aktivistima NVO, pod uvjetima koji su propisani zakonom. Uvjeren sam da vam neće niko braniti. U Hrvatskoj NE MOŽETE određivati ljudima, a posebno crkvenim velikodostojnicima šta će govoriti, raditi ili koga će na aerodromu dočekati. To vas sigurno neće pitati ni oni a ni ja. Budite svjesni da osim vas i vaših života i sudbina, postoje još milijarde života na Zemlji. Svi su oni jednako vrijedni. Kordić nije sam sebe osudio na robiju niti je sam sebe pustio na slobodu. Ako je pušten legalno, a jest, on je sada punopravan građanim sa svim građanskim i političkim pravima. Svaki verbalni ili drugi napad na njega, koji je slobodan čovjek, podložan je prekršajnom ili kaznenom gonjenju. Dobro došao Dario!
Odaju počast Ahmićima, a kad su odali Trusinama, Križančevu selu, Buhinim kućama?
Ne odaju oni u Zagrebu ništa. Oni i ne znaju šta rade tu. Stado predvode perjanice nevladinih organizacija koji su u Hrvatskoj s razlogom omrznuti. Jesu li Bošnjaci to mogli sami organizirati, za Boga miloga, nesposobni klocovi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
... ŽABIĆ, Božo, iz sela Čukle, općina Travnik, postrojbe Armije BiH 8. lipnja 1993. godine napale njegovo rodno selo, on počeo bježati, negazio na eksplozivnu napravu koja mu je raznijela nogu, rodbina je molila pripadnike Armije BiH, među kojima je bio i Omer Luković, da ga otpreme u bolnicu, ali oni su to odbili, potom pucali u ranjenika i ubili ga. 65 ŽARIĆ, Ante, zvan Nana, rođen 1965. godine, vojnik bojne "Mijat Tomić" HVO-a iz Jablanice, ubio ga Ismet Eglenović, zvan Pegla. 15 ŽARIĆ, Ivan, zvan Maran, iz Doljana, općina Jablanica, 28. srpnja 1993. godine, za napada postrojbi Armije BiH, ranjen u Krkači, odveden u bolnicu u Jablanici, tu je dobivao infuziju, ali je jedna muslimanka došla do njegova kreveta i isčupala mu crijevo infuzije pa je umro. 15 ŽILIĆ, Rafael, iz Travnika, u siječnju - veljači 1993. godine nestao u kanjonu Bistričke rijeke, općina Uskoplje/Gornji Vakuf, kamo su ga odveli vojnici Armije BiH. 35 ŽIVAK, Bogdan, rođen 1945. godine, Srbin, reprezentativac bivše SFRJ u streljaštvu, vojnik HVO-a, ubili ga vojnici Armije BiH u logoru "Musala" u Konjicu. 24 ŽIVKO, Franjo, ubili ga vojnici Armije BiH, 18. srpnja 1993. godine. 41 ŽIVKO, Ivica, rođen 1928.godine, iz sela Vučipolje, općina Bugojno, vojnici Armije BiH ubili ga s dva metra udaljenosti iz vatrenog oružja, 7. rujna 1993. godine ispred sinovljeve kuće. 41 ŽULJ, Franjo, rođen 1960., godine, iz sela Golo Brdo, općina Bugojno, dok je obrađivao svoju njivu 25. svibnja 1993. godine, vojnici Armije BiH izboli ga nožem i tako usmrtili. 42
Nemoj molim te to ! Armija i mudže nisu nikog ubili. Srčenjak će.....aaaaaahahhaa!!!
ADŽAIP, Stjepan, oko 50 godina, ubijen je dok je još bio u pidžami na svojim kućnim vratima u Šenkovićima 9. lipnja 1993. godine za napada postrojbi Armije BiH. 70 ALBERT, (Johan) Gabrijel, rođen 1960. godine, Hrvat, pripadnik HVO-a. S još osam suboraca i četiri domobrana 5. rujna 1993. godine zarobljen na prostoru prve borbene linije u selu Brdo, općina Vitez. Pripadnici Armije BiH su ga s ostalim zarobljenicima odveli u selo Han Bila u općini Travnik, gdje je mučen i ubijen 9. rujna 1993. godine. 64 ALIĆ, Ivan, Hrvat, ubijen u Mostaru 18. rujna 1993. godine. 28 ALILOVIĆ, Frano, Markov, rođen 1962. godine, Hrvat, ubijen u Križančevu Selu 22. prosinca 1993. godine. 92 ALILOVIĆ, Kata, starija žena, Hrvatica, 22. prosinca 1993. godine ubijena u Križančevu Selu ispred svoje kuće. 91 ALVIR, Zrinko, vojnik HVO-a, zarobljen i strpan u zatvor "Salon namještaja" u Bugojnu gdje je premlaćivan željeznim cijevima i pendrecima. 45, 46 ANDRIĆ, Ivan, Antin, rođen 1966. godine, Hrvat iz sela Bukovica kod Konjica, vojnik HVO-a. Mučki su ga ubili vojnici Armije BiH u Bukovici 23. ožujka 1993. godine. 20 ANDRIĆ, Ivan, Matin, rođen 1970,. iz sela Bukovica kod Konjica. 23. 3. 1993., kao ranjenik ubijen u selu Gostovići. 20 ANDRIĆ, Marko, Hrvat, rođen 1973. ili 1974. godine u Varešu, vojnik HVO-a. Zarobljen, zaklan, leš djelomično spaljen. Izgorio u zapaljenom golfu Šime Josipovića na Planinici kod Vareša. 147,149 ANĐELIĆ, Jure, rođen 1926. godine, civil, ubijen u pokolju u selu Trusina u općini Konjic 16. travnja 1993. godine. Ubili su ga pripadnici Armije BiH. 20 ANĐELIĆ, Ante, Tadin, rođen 1972. godine, za napada Armije BiH na selo Trusinu 16. travnja 1993. godine teško ranjen. Kako Armija BiH nije dopustila prolaz sanitetskim vozilima, pomoć mu nije mogla biti pružena pa je iskrvario. 20 ANIĆ, sin Lucije, Hrvat, ubijen u rodnom selu Polje kod Travnika. Ubili su ga metkom u leđa vojnici Armije BiH, 3. lipnja 1993. godine na oko 50 metara od njegove kuće. 54 ANTIČEVIĆ, Boris, sin Marinka, rođen 1983. godine, ubijen granatom u Vitezu 10. lipnja 1993. godine dok se igrao s drugom djecom. Od te granate smrtno je stradalo osmero viteške djece, a šestoro je ranjeno. 89 ANTIČEVIĆ, Ružica, rođena 1913. godine u Varešu, poginula je u rodnom gradu od granate 5. studenoga 1993. godine. 148 ANTOLOVIĆ, Ivo, Markov, Hrvat, rođen 1955. godine u selu Novakovići kod Maglaja. U siječnju 1994. godine je mučen i masakriran. Njegov leš je bio bez odjeće, a preko očiju se vidjela duboka otvorena rana. 123
Ne nabrajaj, spasa ti. Bolje škropi svetom vodom !
Jedva cekam da ga sretnem na ulici, da mu zarovim noz u kicmu!
dario kordic, nacista i sovinista sam izraz lica govori da je vjerski fanatik i da je odlijepio od stvarnosti, bolesnik koji nije ocito izlijecen, jer je terapija prekinuta davno prije zadatog vremena
a eto svaka cast ne dajte da vam ustase ukaljaju obraz velicanjem zlocinca. Ima dobrih hrvata al ne dolaze do izrazaja
i to je tacno samo smo bez snage da se borimo svi protiv olosa
LinoLadaa Ne znam gdje živiš, al predpostavljam da si neki iseljenik koji sa sigurne udaljenosti tuđum qurcem gloginje mlati. Imaš li ti u komšiluku/susjedstvu nehrvata? Ako imaš zanima me kakav odnos imaju oni prema tebi. Ako tu nešto ne štima bori se protiv toga negoduj, a istovremeno to isto radi kada su u pitanju netrpeljivosti hrvata prema drugima. Ovo što se pališ na dobro situirane političare koje u stvari interesuje samo njihova guzica ... to je teška navlakuša i tebi i ostalim naivcima. Ako prođeš sada kroz Busovaču vidjet ćeš šta su posljedice Kordićevog djelovanja. Tuga i jad koju dijele i Bošnjaci i Hrvati i Srbi i ostali. E ni to nije dosta nego onaj šizofrenik i dalje potpiruje mržnju, a svoju guzicu će vjerovatno čuvati negdje u Zagrebu u deseterosobnom stanu ili luksuznoj vili. Odakle im sve to ... tim psima rata sa svih strana ?
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Pa ignorišite ovu vijest više. Ko živi od toga, ratnih zločina i ubica! Više vijest iz privrede ... napretka
...žive vlasti...tri komada.
Ja predlazem katulickoj crkvi da da prijedlog vijecu ministara da se mogu zeniti da neiskaljuju seksualni nagon na djeci.
da li su ovi "svecenici" u sluzbi Bogu ili sotoni?Prije ovo drugo!!
dario kordicu sretno ti bilo ali dabogda svaku noc sanjao plac djece vrisak zena vapaj ljudi koje si poubijao u AHMICIMA dabogda svaku noc gledao njihova uplakana lica jos jednom sretan san ubico nevinih stvorenja.
Bosnjaci da vam kazem nesto.Kao prvo ja sam Hrvat,i ne podrzavam ovog Kordica.Nemojte se brinuti nitko ne velica nikakvog zlocinca.A ovi ljudi sto su ga docekali,da su mu familija i obitelj dosla bilo bi ih stotinjak.Tako da to nije nista strasno.Ti ljudi ga moraju docekati,jer su mu familija i prijatelji.Ovog lika nitko ne dozivljava ni u kojem smislu.Ja sam iz Viteza,za mene je ovaj lik uopce ne bitan.Vitez je grad u kojem normalno zive i rade Hrvati i Bosnjaci.Grad koji je prvi u Bosni i Hercegovini imao 100% obnovu,povratak i novi suzivot izmedju Hrvata i Bosnajaka,Grad koji moze biti primjer svim ostalima gradovima u Bih.Gdje Bosnjaci,i Hrvati zajedno rade,druze se i ne opterecuju se nikakvim ratnim posljedicama.Mene ovaj lik nimalo ne zanima,on je sebe obezbjedio i svoju familiju.