Regija
0

Prijetnje novinarima u Imotskom

Anadolija
Foto: Radio Imotski
Foto: Radio Imotski
U ponedjeljak ujutro na prostorijama Radio Imotskog u Hrvatskoj osvanuo je grafit prijetećeg sadrža "Ili budite normalni ili vas neće biti".

Uz grafit je iscrtano i slovo "U" koje asocira na ustaški pokret iz Nezavisne države Hrvatske (NDH) u Drugom svjetskom ratu.

Uposlenici ovu prijetnju dovode u vezu s emisijom o lokalnim izborima u Hrvatskoj koja je emitovana do pola noći u noći sa nedjelje na ponedjeljak. Imotska policija obavila je uviđaj

"Oštro osuđujemo napad na slobodu medija bilo koje vrste, pa tako i sadržaj ovog grafita koji više govori o autoru poruke nego o našem mediju. Smatramo kako korektno obavljamo svoj posao, a ovaj grafit, bez obzira s čije strane dolazio, govori o još uvijek, kod nekih nedozreloj razini demokracije i uvažavanja različitih mišljenja. Na nama ostaje da i dalje korektno, objektivno i pravovremeno pratimo sva zbivanja u Imotskom i Imotskoj krajini. A politička elita, bez obzira kojoj opciji pripadala, mora se suočiti s činjenicom da demokratija znači podložnost kritičkom mišljenju javnosti", istakao je direktor i glavni urednik Radio Imotskog Svetimir Mrkonjić.

Ovaj incident nas, kako je naglasio Mrkonjić, neće pokolebati da i dalje služimo informiranju javnosti, "nego će nas još više motivirati da i dalje profesionalno i savjesno obavljamo svoj posao".