{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplave u Srbiji: Pola Novog Sada plivalo u vodi

Klix.ba
25.5.2015. u 08:21
25
71
Poplave u Srbiji: Pola Novog Sada plivalo u vodi
25
Zbog jake kiše koja je padala u nedjelju pola novosadskih ulica bilo je poplavljeno vodom, pošteđeni nisu bili ni podrumi, a u nekoliko zgrada čak je preventivno isključena struja.
U tri ulice u Novom Sadu došlo je do zastoja saobraćaja jer se automobili nisu mogli kretati od vode, a građani Novog Sada bili su primorani gurati automobile kako bi ih sklonili od nabujale vode, prenosi Blic.

"Svaki put kada padne jača kiša Novi Sad ima problem sa atmosferskim vodama i poplavama. Sve se to povuče nakon pola sata, ali na momenat nastane haos. Međutim, nisam se nadao da će biti ovolika poplava i da ću ostati zaglavljen na sred ulice. Kiša pada i ne vidite koliko vode ima po ulicama. Automobil je samo stao i nije bilo mogućnosti da se pokrenem. Morao sam da se sklonim, pa smo prijatelj i ja gurali automobil kako ne bismo napravili veću gužvu", kazao je jedan od stanovnika Novog Sada.

Iz Vodovoda upozoravaju da bi povlačanje vode moglo donijeti ozbiljne probleme začepljavanjem slivnika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sinoć je zajedno sa članovima štaba za vanredne situacije obišao lokacije na teritoriji grada na kojim su zbog obilnih padavina ulične bujice izazvale plavljenje saobraćajnica te podruma i prizemlja pojedinih zgrada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: