U samoodbrani
21

Policajac pucao na vozilo koje je prevozilo nezakonite migrante u Hrvatskoj

Klix.ba
Foto: FaH/Index.hr
Foto: FaH/Index.hr
Na Istarskom ipsilonu u Hrvatskoj zabilježen je incident tokom kojeg je policajac pucao na vozilo u kojem su prevoženi nezakoniti migranti, a nakon što je vozač nasrnuo na njega, izvijestila je istarska policija.

U ovom incidentu niko nije povrijeđen, a za vozačem se intenzivno traga. Incident se dogodio oko 15.35 sati, prilikom pojačanog postupanja po suzbijanju nezakonitih migracija, prenosi vecernji.hr.

Policajci su uočili sumnjivo vozilo marke Škoda koje se kretalo u smjeru Pazina, a za koje su prethodno raspolagali informacijama da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Vozač se oglušio na pokušaj zaustavljanja vozila uz upotrebu svjetlosnih i zvučnih signala policije i nastavio se kretati velikom brzinom, sve do dijela ceste gdje se izvode radovi i promet se odvija jednom trakom.

"Nailaskom na kolonu vozila nepoznati vozač zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz vozila su izašle četiri nepoznate osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je, s namjerom bijega, vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku. Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život i život drugih osoba, s obzirom na to da je vozač krenuo zaobilaziti zaustavljena vozila u namjeri da nastavi vožnju saobraćajnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, policijski službenik upotrijebio je vatreno oružje, odnosno ispalio hitac u smjeru pneumatika vozila." saopćila je policija.

Policajci su tokom večeri na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila, a prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljanima Kosova.