Komentari (205)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj izborni zakon je baziran na pravu ravnopravne zastupljenost Hrvata naspram Bosnjaka. Nesto kao u americkom senatu. Svaka americka drzava salje dva senatora bez obzira na to koliko stanovnistva ima. Npr, Kalifornija ima oko 50-60 miliona ljudi, a Novi Meksiko samo dva miliona, a obe drzave salju po dva senatora/ke da ih predstavljaju. Po meni ovo je fer, jer su Hrvati imali vojsku i teritoriju, u praksi bili na ravnopravnoj nozi sa Bosnjacima kada su se mirovni sporazumi potpisivali.
Ovaj izborni zakon je rezultat lobiranja Hrvatske. Sve je uradjeno tiho i iza zatvorenih vrata. Tako je Draga Covic pre neki dan prvi pozvao Schmidta da nametne izborni zakon jer mu je plenkovic shapnuo o tome. Pitanje je kako su evropljani razmisljali i kako se trgovalo sa Hrvatskom. Da li se EU plasila da ce Hrvatska blokirati Bosnu za EU integracije kao sto je Bugarska blokirala Makedoniju? Da li Hrvatska zaista htela da blokira NATO prosirenje? To ce biti zanimljivo za jedno godinu dve.
Bošnje nemogu da svate,,, da su Ustaše, obdarene od Nemačke i ušli u EU,,bilo sta da isistiraju zelja ce im se ispuniti, Bili na strani Hitlera,,, sada u EU vladaju unuci od Hitlera.
Marš Plenkoviću jeboti svoju mamu ustašku.
Polako Plenki vidjet cemo cija mati ce zaplakati na kraju.
Možeš vjerovati da si ovaj put pucao u prazno. Ništa od podjele BiH. Rusi i Kalabuhov bi da pridobiju muslimane da lobiraju za Rusiju. Ali BiH nije ni muslimanska ni kršćanska. A pogotovo Srbijanska i Hrvatska kolonija. BiH je država njenih građana na svakom pedlju njene teritorije . BiH pripada Evropi i NATO savezu i biće onako kako su i sve države unije .
Praviti se da ovde ne žive narodi već građani je pogubno za Bosnu. Jedino kome je stalo da Bosna bude od Kozje Ćuprije do Marin Dvora misli tako.
Pitanje za Plenkovića...zašto srbi u hrvatskoj nisu KONSTITUTIVNI i zašto im ne date 50% vlasti ?
Zato sto si se jedni izborili a drugi nisu.
Glupo pitanje. Srba nema niti 5%, i ono predstavnika u saboru što imaju je u biti previše- žetončići vladajučih ustvari
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zasto niko ne pokloni knjigu Herr Schmidt- u, - "Citati Alije Izetbegovica", onako cisto da se covjek malo informise. Evo npr. jedan od njih, " ”Bosnom nikada niko nije uspio da vlada, uvijek mu se to samo činilo”.( Rahmetli Alija Izetbegovic). Veoma poucan citat, Herr Christian Schmidt.
Ovo sa Schmidtom i izbornim zakonom je suplja..zivi bili pa vidjeli
E u ovim komentarima na klixu može se vidjeti koliko su Hrvati proklet narod i sa ovim komentarima od njih se kože vidjeti koja je namjera bila u ratu. Znam da će biti negativnih komentara na ovo ali vam ja sada ebem mater UZPovsku.
ti vjerujes mamu ti tvonu bavite se svojom drzavom pustite nas na miru
Prvo srbima da vratite njihovo odakle ste ih protjerali!
Ako nametnu izborni zakon zasto onda glasati kad je sve nametnuto i ne demokratski treba izici na ulice i dati do znanja ovim pedercinama poput Schmidta da pakuje kofere jer je u bosnjackom Sarajevu.
Schmidt = Hitler
Mogao bi i za nas biti nelegitiman.
NE MOZETE VLADATI JEDNIM NARODOM.