Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ostaće na kraju samo beogradski pašaluk uskoro ,živi bili pa vidjeli
Dragi komentatori svoju vi zemlju sredjujte , mante se Vojvodine ..svoje vi dvoriste pometite..
Vojvodina je, nažalost, od 1918 sistematski posrbljavana, uz, više ili manje nasilno protjerivanje ostalih, prvo Nijemaca i Mađara, pa Hrvata, čini se da su sad opet Mađari na redu. Premda civilizacijski i kulturološki sasvim drugi svijet, od devedesetih je i definitivno posrbljena najrigidnijim četničkim metodama i, s obzirom na sastav ali i porijeklo današnjeg stanovništva, ne postoji više realna šansa za bilo kakvom demokratski izglasanom, a stvarnom autonomijom. To ujedno predstavlja obrazac po kojem se želi vremenom cementirati poratna etnička slika Republike Srpske i neka kasnija \"demokratska\" rješenja budućnosti dvaju entiteta BiH.
Vojvodina kao samostalna drzava!
Kacin gura nos gdje mu nije mjesto. Vojvodina je pošteno razmijenjena između Hrvatske i Srbije u zamjenu za Krajinu (možda neplanirano, ali tako ispada) i slovenačko pašče se nema što miješati kad odrasli nešto dogovore.