Privremeno izručen Hrvatskoj
0

Paravinja tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja pred istražnim sudijom je izjavio da nema nikakve veze s nestankom Antonije Bilić, da je nije ukrcao u kamion niti ima saznanja o njenoj sudbini, te da su tragovi koji ga povezuju s nestankom maloljetnice podmetnuti, izvijestio je novinare glasnogovornik i sudija Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Sudija je kazao da je Paravinja porekao izvršenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret, a to su pokušaj silovanja djevojke kraj Omiša te teško ubistvo Antonije Bilić koju je navodno zadavio kako bi prikrio pokušaj silovanja.

Paravinja je danas pred sudijom kazao kako spornog dana uopće nije vozio na dionici koju je policija istragom utvrdila, te da nema nikakve veze s nestankom Antonije Bilić, da djevojku nije ukrcao, niti ima saznanja o njenoj sudbini. Nadalje tvrdi da su tragovi koji su pronađeni u njegovom kamionu, a dovode ga u vezu s nestankom maloljetnice iz Drniša podmetnuti. Kazao je također da je pod pritiskom izmislio izjavu koju je dao banjalučkim policajcima, te da je iz istoga razloga izmislio i priznanje za pokušaj silovanja žene u Sokolcu na teritoriju BiH, izvijestio je glasnogovornik suda.

Paravinja je danas pred sudijom odgovarao i na pitanja vezana uz kazneno djelo pokušaja silovanja žene na splitskom području, te je priznao da je imao kontakt sa ženom koja ga je prokazala kao njezinog napadača, ali da je nije napao, niti pokušao silovati.

Sudija Ivić je rekao kako će se istraga nastaviti po planu, a prema potrebi provest će se ispitivanja svjedoka, vještačenje i istražne radnje koje je predložilo državno odvjetništvo. Dodao je da Paravinju u šibenskom zatvoru tretiraju jednako kao i sve ostale pritvorenike, te kako osumnjičenik nije ništa posebno tražio niti se na što žalio. Po dolasku u pritvor Paravinju je pregledao psihijatar.

Paravinja je nakon hapšenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio Antoniju Bilić i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama.

Antonija Bilić posljednji je put viđena 7. juna ujutro dok je na čikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Paravinja. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke za čijim se tijelom i dalje traga.