Herojski gest radnice iz Vinkovaca
7
"Otpustite mene umjesto samohrane majke dvoje djece"
Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast djevojci, malo nas je danas ovakvih, Bog joj dao sve najboje
Hvala BOGU dragom pa jos ima postenih i finih ljudi. A ne one prdonje u vladi ima 100 godina i ima platu 10.000 maraka a nista ne rade ,,, Pa daj makar nam ubacite nekih cura da ih gledamo isto nam dodje.
Ovo što je žena uradila je stvarno veliki gest i tu se nema šta prigovorit. Ali tužno je što se na svu ovu pljačku i maltretiranje radnika niko ne diže, niko ne buni, niko ne organizuje da pruži otpor... Tužno je što su nam "heroji radničke klase" ljudi koji preuzimaju tuđe otkaze (još jednom, svaka njima čast na tome), a nema onih koji će se organizovat i početi radit na tome da se SVI jednako zaštite i da se ovakve stvari ne mogu ni desit... Živimo kao da smo usred industrijske revolucije, kad se nije poštovalo ni radno vrijeme, ni minimalna plata, ni plaćanje doprinosa, ni zaštita na radu, nikakva prava. A industrije nemamo i sindikati ne služe ničemu osim sebi i strankama na vlasti. Dokle će tako?
Nike, u razvijenim kapitalističkim ekonomijama kada kompanija dođe u situaciju da otpušta radnike zbog lošeg poslovanja otpuštaju se prvo oni koji su zadnji dobili zaposlenje. Računica je jasna jer ti radnici ili nisu u pravu da prime odpremnine ili su im te odpremnine mnogo manje nego kod onih koji tu godinama već rade. Ne gleda se tu socijalni status radnika, več poslodavac želi da prođe što jeftinije. Nije sve tako crno u kapitalizmu. Primjer, ako radiš na razvoju visokih tehnologija ili na nekim drugim veoma značajnim poslovima za čuvanje poslovne tajne pri odpuštanju od poslodavca možeš dobiti odpremninu koja se broji u stotinama hiljada dolara.
Svi smo mi ljudi, rijetko je ko čovjek! Svaka čast.
ma ova mlađa ima zagondžiju koji je financira,nije joj ni stalo do posla,zna na miđi može dobro zaraditi kad neki bošnjo okrene tuda idući na zapad
Sad ce robovlasnik pardon gazda da pritegne preostale da nadaknade to sto sto imaju radnika manje.Sa manje tjela da urade vise.
dajte nam sliku te lavice.
ovako sam i ja polijen,sve bi da mi poslove drugi urade:)
ne mogu da povjerujem. cura je prava lavica. kako gore neko napisa, ovo je fakat stvar kućnog odgoja. niko ne kaže da ta cura živi u blagostanju. 99% joj roditelji krpaju kraj s krajem. ovaku curu bi odmah oženio, bez obzira kako izgleda. ima li neko neki link sa slikom ove cure, bio bi mu zahvalan.
Imala sam sličnu situaciju, tj.bila sam na razgovoru za posao i htjela sam prepustiti radno mjesto ženi koja ima troje djece i muž joj ne radi. U to vrijeme muž mi je još uvijek radio ali malo nakon toga je ostao bez posla. Međutim ta žena je rekla da joj taj posao ne odgovara, da je mislila da su uslovi bolji itd...kako god - ja sam nakon toga prihvatila jer se posla ne bojim i još uvijek tu radim...tako da mogu zamisliti situaciju...ja bih i sad isto postupila a djevojci koja je učinila isto svaka čast.ovim s(k)epticima što misle da se uvijek nešto loše krije iza svega poručujem da izađu iz svoje ljušture pakosti i sebičnosti i da imaju malo više vjere u ljude, svijet će im tada biti ljepši... ja vjerujem...vjerujem da ima svugdje dobrih ljudi...rijetki su možda, ali ih ima..i trebamo ih cijenit.
kako bi englezi rekli "i cant listen to this diarrhea". Svak zna kakva se spletke na poslovima rade kako bi neko dobio otkaz. Veze sa stvarnim zivotom nema, boga pitaj sta je bilo, ili je firma neko golo njesra pa nece tu radit, ili nesto slicno, ali da neko nekome ustupi radno mjesto iz "humanih" razloga buahaha
Taj princip otpuštanja radnika po osnovu toga koji je zadnji zaposlen, treba pod hitno ukinuti! Upravo kriteriji kao što su socijalna slika određenog domaćinstva i broj članova koji se zbrinjavaju treba da budu prioritet u oređivanju toga ko će se otpustiti. Mada realno, možda je bilo bolje ići na varijantu sniženja plata neg ikoga otpuštati. Teška je to odluka.
Bravo za mladu damu , TO JE KUCNI ODGOJ !! Samo niko u ovom nevidi koliko je lose stanje u HR . Kakav je to socialni sistem da samohrana majka moze uopste ostati bez minimalca . U EU se ocekuje da drzava brine o gradjanima . Samo jos jedan dokaz da HR nije zrela za EU i da ce je EU pozvakati i ispljuvat brzo ... Bio sam u istri raja (poznanici od prije rata) nema sta da jede takve fukare nisam sreo ni u bih . A to nikad nije tako tesko bilo .
@Amra: Kahva je spremna..hajde dodji da te zalijem
ti si djevojko boziji dar
Provjereno, djevojka potiče iz komunističke porodice.