Herojski gest radnice iz Vinkovaca
7

"Otpustite mene umjesto samohrane majke dvoje djece"

Klix.ba
Uposlenica kompanije Unidal iz Vinkovaca odlučila je svoje radno mjesto ustupiti samohranoj majci dvoje djece kojoj se spremao otkaz, piše portal Glas Slavonije o ovom herojskom činu stanovnice grada koji ima više od 7.300 nezaposlenih.

Tri osobe su trebale dobiti otkaz zbog krize koja je pogodila ovu kompaniju. Direktor kompanije Drago Osrečki je sazvao sastanak sa uposlenicima kako bi zajedno odlučili o tome ko će dobiti otkaz. Njegov prijedlog je bio da to budu tri osobe koje su posljednje zaposlene u firmi, a među njima i mlada samohrana majka dvoje djece, kojoj je to bio jedini izvor prihoda.

Neočekivano, jedna od mlađih radnica se javila i pitala može li svoje mjesto prepustiti kolegici, jer je još uvijek slobodna i živi sa roditeljima.

"Želim svoje radno mjesto dati svojoj kolegici, ali uz garanciju da će to mjesto biti samo za nju", rekla je ova djevojka.

Mnogi su spustili pogled, a neki su i zaplakali. I direktor je pustio suzu i rekao da je to moguće. Hrabra djevojka je ovo objasnila rekavši da će se ona lakše snaći od kolegice, koja, uz djecu, ima i kredit.