Potraga za Derom
55

Otkriven identitet ubice s Banovog brda u Beogradu, 2017. godine hapšen je u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Srbijanski mediji objavili su identitet osobe koja je jučer na Banovom brdu u Beogradu brutalno likvidirala Nenada Markovića.

Kako prenosi srbijanski Telegraf, riječ je subotičaninu Čabi Deru (38), koji važi za plaćenog ubicu.

On je jučer sa više hitaca iz vatrenog oružja u tijelo i glavu pogodio Markovića, zeta Aleksandra Šarca, koji je član kriminalne bande "Pink Panter". Mediji su jučer također, objavili i video snimak ovog brutalnog ubistva.

Treba podsjetiti da je policija Kantona Sarajevo u septembru 2017. godine uhapsila njega i Marka Gojčevića iz Bara, a koji su prilikom saslušanja priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo. No, oni tada nisu otkrili ko je naručilac ubistva, niti koga je trebalo da likvidiraju.

Uhapšeni su tada na području općine Novo Sarajevo, a kod njih su pronađeni pištolji s prigušivačima. Obojica su se dovodila u vezu sa zloglasnim Zemunskim klanom.

Čaba Der je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu. Osuđen je na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora.