{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Otac žigosane djevojčice u Hrvatskoj: Ustaška majica kupljena za pomoć Vukovaru

S
SRNA
9.2.2019. u 16:38
30
89
Otac žigosane djevojčice u Hrvatskoj: Ustaška majica kupljena za pomoć Vukovaru
30
Otac žigosane djevojčice u Hrvatskoj: Ustaška majica kupljena za pomoć Vukovaru
Foto: 24sata.hr
Adem Šala, otac djevojčice iz Zadra kojoj je školski drug utisnuo upaljačem slovo "U" na ruci, a potom je objavljena njena fotografija u ustaškoj majici, kaže da je majica kupljena za pomoć Vukovaru i da on ne može opravdati to što je njegova kćerka žigosana.
Šala tvrdi da se niko nije rukovodio time da je riječ o ustaškoj majici, koja je kupljena na ekskzurziji u Vukovaru, te pita zašto su prosvjetni radnici podsticali djecu da ih kupuju.

"Takvo prvo bijelo polje je i na crkvi Svetog Marka u Zagrebu. Ona uopšte ne zna što je to. Zbog čega su dozvolili da se te majice prodaju", pita Šala.

Na pitanje da li se možda zaletio s izjavama da žigosanje slova "U" doživljava kao napad na njih - Albance, s obzirom na fotografije kćerke u ustaškoj majci, Šala je rekao da je samo pominjao da to nije povezano s nacionalnom manjinom, već da je njemu teško da vidi da mu dijete ima žig sa ustaškim simbolom, prenosi portal "Indeks".

Učesnik prvog razreda zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim predmetom u obliku slova "U" prije dva dana žigosao je školskog druga i drugaricu, te joj potom rekao da se sad može hvaliti da je ustaša.

Djevojka kojoj je žigosano slovo "U" na Facebook-u je objavila sliku u crnoj majici "Ustaše u Hrvatskoj", koja aludira na ustaški grb. Slika je u međuvremenu obrisana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: