Brutalna izborna kampanja
19

Opozicionar u Srbiji dobio prijetnju u vidu intimne fotografije, dan ranije ga Vučić vrijeđao

B. H.
Foto: X.com
Foto: X.com
Narodni poslanik u skupštini Srbije i predsjednik Gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić objavio je da je putem telefona dobio intimnu fotografiju i poruku koju je doživio kao prijeteću.

Miketić se oglasio na društvenoj mreži X u kojoj je naveo da mu stiži prijetnje da će u javnosti biti objavljene njegove intimne fotografije, za sve je optužio predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Ovu fotografiju sam dobio u 11.27 sa 0616035937. Podnijet ću krivičnu prijavu protiv nn lica, a za svjedoka ću pozvati Aleksandar Vučića koji je sinoć na TV najavio da kreće hajka na mene. Ovo je dokaz da BIA ne štiti državu već radi za Aleksandar Vučića i SNS režim, targetirajući opoziciju i građane“, objavio je Miketić.

Dodao je kako nikada nije očekivao da će se njegovim životom baviti Vučić.

"Nema razloga da arčite državne resurse i pare poreskih obveznika na istrage specijalne policije protiv mene. Sve što imate, nije nepoznato ni meni, ni mojim ukućanima. Kada ste ušli u moju kuću prije godinu i po dana, i ukrali moj kompjuter, znao sam da će ovo da se dogodi kad-tad. Naravno, krađu sam prijavio policiji i o tome postoji zabilješka. Jedino što nisam mogao ni da pretpostavim jeste da će se mojim životom baviti lično Aleksandar Vučić. Izgleda da ste baš nervozni", napisao je Miketić.

Vučić je gostujući na TV Pink pomenuo Miketića.

"Ovaj čovek je inače. Ja ne smijem da govorim o tome. O detaljima, on je jedna ljudska sramota, to smijem da kažem i neće me mnogo pitati šta to govorim jer on zna šta ja znam", rekao je Vučić.

Stranka Zeleno-lijevi front (ZLF) je kao "uznemirujuće" osudila to što su zloupotrebljene privatne fotografije donedavnog poslanika Skupštine Srbije Đorđa Miketića, kandidata za odbornika Skupštine grada Beogradu na listi "Srbija protiv nasilja" na predstojećim izborima i što je uznemiravana njegova porodica.

"Posebno smo zgroženi izjavama predsjednika Aleksandra Vučića koje su prethodile ovim događajima", navela je stranka i ocjenila da su Vučićev nastup "na televiziji Pink večer prije napada i implicitne najave ovakvih akcija nedopustive i pokazuju ozbiljan nedostatak političke odgovornosti i etike, ali i razmjere zloupotrebe državnih institucija za borbu sa političkim neistomišljenicima".

ZLF navodi da smatra da ovakvi događaji "predstavljaju opasnu eskalaciju političke netolerancije i zastrašivanja".