Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sandžaklije dođite u Sarajevo da čujete što je sevdalinka.
vec su tu
Sandzaklije nam zauzese zemlju braco bosanci....treba se nesto uraditi po tom pitanju..
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
imal ko da mi objasni razliku izmedju sandjacke sevdalinke i bosanske .za bosansku sam cuo a za ovu drugu nisam.imal u toj sandjackoj sevdalinci elemenata roka il bluza??i ko su najpoznatiji izvodjaci.
SAndzakoje hoce da su veci katolici od PApe znas,tj veci Bosanci od Bosanaca,a sa Bosnom imaju veze koliko je imaju i oni iz Afganistana.
Prijavi! http://tiny.cc/Antiklix
Ovo je nekadasnja prava sandzacka pjesma.. Dzejlana Gutaj- danas Gutic https://www.youtube.com/watch?v=M3SNmeiF-Rw https://www.youtube.com/watch?v=TcAYNiIQD44 I Sandzaklije nekad, dok su znali albanski, i bili ponosni Albanci. Danas su se izmijesali sa Vlasima iz CG i izgubili su taj ponos. Vise nisu Albanci.... https://www.youtube.com/watch?v=AxrHBwQlmVI
Pitaj staru ko te napravio i skim se mjesala.
Keru miran ,sjedi !!!
Sevdalinka je jedinstvena,ona ima dusu i srce i zbog toga dosta nas u Srbiji volimo da je pevamo i slusamo. melem za dusu.veliki respekt.
Nema ljubomornijih ljudi od takozvanih "sarajlija" to ti je mraka samo takva. U gomili bosanaca sto progovori ja prepoznam ta govna jer nikad se ne umijesaju u narod kad treba nekom pomoci ili tako e kad se ispija piva tu su prvi. Zao mi je ovih nasih u SA jer cini mi se i oni ce postati kokuzi kao njihovi sugradjani.
Jucerasnji primjeri kockastoglavih ALena i Amela Sejfovica koji su porijeklom iz SAndzaka,preko Turkovica i,Cele Delalica,i jos stotina kriminalaca u Bih iz SAndzaka,nam govore da su Sandzaklije nazadna stoka,koja ima koriosti od Bosne,ali Bosna nema nikakve koristi od njih,tj oni imaju koristi od Sarajeva(jer nigdje drugo ni ne idu osim u Sarajevo),i ne zovu ih ovdje dzaba Komitima,Sosonima itd,jer bukvalno na Indijance lice.Prave SArajlije ne podnose primitivizam,i nema veze ko je odakle ako postuje pravila ovoga Olimpijskog grada,koje je uvijek bilo multietnicko, a ne TAlibansko Isilovsko.
@SDA-Seljoberu Upravo su te te dvije zadnje rijeci odale da mrzis sve i svakoga ko ne pripada vama komunistickim izprdcima. Obidji mezare poginulih u ratu i bice ti jasno sta su Sandzaklije ucinile za tebe smradu jedan. Jedno je sigurno mozete biti sve ali nikada necete biti ljudi, jer vi zapravo neznate kakav je osjecaj biti covjek i imati obraza a ti si zivi dokaz. Ne daj Boze 90-tih ponovo ali da znas da bi prvo sa vama rascistili pa onda sa bagrom cetnickom!
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Nemojte se paliti na ove provokacije,koje Sarajlijce?????Jesu isto kao ja,otac dosao 1956g.Ja rodjen u Sarajevu e to vam je 99% ovih sto se prodaju po Sarajlijce.Samo ga pitaj kako se preziva i naces mu selo odakle mu je sljego babo ili dedo.
Ove sandze bas teze da budu bosanci ! Kockaste glave na aparatima !
Problem je jer su srbijanci (sandzaklije) a teze za bosnom i kmece kad pravoslavci(Bosanci prav. vjere) teze ka Srbiji !?!? Ali sta kockasta glava zna sta je domovina !?!?
xoxoxoxo daj prevedi na bosanski !? "Ti si nista u tijelo Kakav si u glavu." Mislis nemam kockastu ili ? Ko vas uci tamo pisati ? Neki sipac ?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Trebali su to u SA, bilo bi vishe publike!
Jeli to mozda tjeras Bosanske pravoslavce u Beograd,da tamo pjevaju?
Jaro dobri priposhteni, ne tjeram nigdje nikoga, nego ja to chisto sa profitabilne strane!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)