Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To je kao kada bi Nijemci koristili fašistički pozdrav podizanjem ruke uz Sieg heil u "iznimnim situacijama". NE SMIJE TU BITI IZNIMKE! Sramota !
Kod Zrinjskog je bilo "Za dom sad u boj!” Josip Jelacic koristio je slican pozdrav , on bi uzviknuo “Za dom!” a vojska bi odgovarala “Spremni umrijeti!” U NDH je bilo ovako. https://s18.postimg.org/8ru4kohtl/2-37.jpg https://s18.postimg.org/477y5b34p/3-34.jpg https://s18.postimg.org/yonswvdmx/4-27.jpg https://s18.postimg.org/p446a0bg9/5-23.jpg Toliko o starom pozdravu kojim usrase mlate konstantno.
Znaci ZDS je iskljucivo usraski pozdrav.
dok god se istinski ne ogradite od podrzavanja ustastva nema od vas ništa
andres_iniesta_2 Sta ti je dedo bio majmune isto ustasa kao oni..
yyebem ti mater zoharu. Vnogo nacionalisticko
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bravo Pelenkoviću, sad proglasite iznimnu situaciju i to je to!
Protivustavno,a moze da se koristi? Neverovatno!
Eeeeeee....evo orgazmične teme za tebe.... :-)
@2002 , Ivek,stvarno? 'bem ti zivot,vijuge ti se bude!:-)
PRIKAŽI ODGOVORE (34)
"SLAVA SVIM SRBIMA, HRVATIMA I BOSNJACIMA KOJI SU SE BORILI PROTIV ZIDO-KOMUNIZMA"
Ko god se borio protiv zido-komunizma je heroj i slava mu. Na zalost oni koji su se digli tada protiv civilizacijskog parazita nisu tada shvatali da u tu borbu trebali da ukljucuju sve evropske narode, vec su iz bolesnog samoljublja krenuli u osvajanje prostora tih naroda, zlocin, pljacku njihovih resursa i imovine. Zbog toga su izgubili rat a njihova pohlepa je Evropu gurnuli u okove zido-komunista i cionista do danasnjih dana. Pojam antifasista je parazitska podmetacina.
Sta kazu nasi nositelji europskih vrijednosti na ovo. Jesu li se obradovali?
I Srbi koriste pozdrav sa tri prsta sto nas u Bosni asocira na cetnike i njihove pokolje uz tri prsta, pa ga opet koriste sportisti Srbije u pozitivnom smislu. Tri podignuta prsta je cak i nacisticki simbol iz 2 sv. rata. Pogledajte slike hitlera i drugih sa tri podignuta prsta.
@nick ti bas odgovara!
@sizofrenia Ajde malo u rikverc pobroj pretke dok nedoćeraš do Radislava, Petra, Vučete... jah tekće a te boli...
Ustaski ili ne, po meni je ovo jedan od najljepsih pozdrava. Nema nista ljepse nego biti za dom (domovinu) uvijek spreman! Da smo svi bogdom...
U cemu je problem, na Deutsche Museum je kukasti kriz u sred Berlina pored naziva pa nikom nista! Naravno ovo je izmisljeno, al kako zvuci? Suludo! Poput ekipe iz hdza i svih tih politickih elita kojima je nacionalizam svetinja! Zbog sopstvenog dzepa dakako! Jer gdje ces bolje podpaliti narod nego na nacionalizam, patriotizam, i cijeli taj idiotizam!
Za putovnicu spremni ...
uzp fasisti sta ocekivat od njih...
Ovako nesto su hrkrmad pokusali u bugojnu "za dom spremni " pa svi zavrsili u rvaskoj
Šteta što tudjman nije poživio još koju godinu, skoro je pa uspio da pomiri djecu ustaša i djecu partizana.. Umre francek umre i pomirba
Fasisti bili i ostali
Vi pricate o nekom fasizmu a dok u Hr i najveci olos ima sva moguca prava podrzavate zaostale pustinjake Erdogana i slicne koji kamenuju zene ako se usude prosetat, zamisli, same po gradu
E moj Andrej. Nemas muda da se zamjeris bilo kome.