Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Taliban Treba tebe istrijebiti, stoko radikalna.
@Nagib! Nagibe natrcim te pod imenom-Nagibom. Mora da su te pravili u zastava Fichi na uzbrdici pod rucnom i u prvoj?!
Fitzroy MacLean je vec (davno) napisao \"Tito: An Illustrated Biography\". Smatran kao posten i vazan britanski oficir iz ugledne porodice nije imao nikakvog razloga da pise neke neistine o Titu. Vrijedi procitati.
Bilo je časno živjeti s Titom !
SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!!! BANDO NACIONAL-FAŠISTIČKA OPLJAČKALI STE OVU JADNU DRŽAVU OTELI STE SVO BOGATSTVO,FABRIKE,HOTELE,ODMARALIŠTA,FIRME I SVE DRUGO ŠTO SE IZGRADILO I STEKLO U TITOVOM VREMENU.PA KAD VAM TITO NE VALJA ŠTO STE SVE PRIVATIZOVALI IZ NJEGOVOGA PERIODA VLADANJA ZA PIŠLJIVE CERTIFIKATE ŠTO STE IH VI STVORILI DA BI NA LEGALAN NAČIN OTELI OD DRŽAVE. MA IDITE SVI U NEKU STVAR!
Ma mozete svi vi poslje njega da mu lijepo p.o.p.u.s.i.t.e , on je svoje pokazao djelima a vi mu niste ni do gleznjeva
Sto je vise kleveta i lazi, TITO nam je miliji i drazi... BOLJE JEDNOUMLJE, NEGO VISEGLUPLJE
Obadvojica su nastavili zivjeti u Jugoslaviji, i obadvojica su nadzivjeli Tita. Djilasova knjiga je izlazila nekoliko puta na stranim jezicima u inostranstvu, a u Jugoslaviji je stampana (nisam siguran) 1987-8. Titov protivnik je bio i Andrija Hembrang, jedan od najvaznijih komunista u Hrvatskoj, koji je umro (ako se dobro sjecam) na robiji, a bio se izjasnio za rezoluciju Informibiroa. Takodjer se za rezoluciju izjasnio i Sreten Zujovic, clan Politbiora CK KPJ. I on je prezivio protivljenje Titu. Takodjer se moze uracunati i kardilan Stepinac, koji takodjer nije eliminiran (ili uklonjen). Ako se dobro sjecam uklonjen je sa mjesta kardinala (nadbiskupa). Dakle Tito je \"doista\" uklanjao \"nemilosrdno\" svoje politicke protivnike. Za Milana Gorkica se tvrdilo jos davno da ga je Tito \"izdao\" Stanjinu za vrijeme cistki u SSSR-u 30 godiuna 20 stoljeca. Ali treba znati da je Staljin svojom voljom milione komunista istrijebio. Koliko je Tito kriv je pod upitnikom.
ja sam nekako vise za tog \"beskompromisnog politicara\" nego za sve ove reisove i popove, te kojekakve karikature od \"predsjednika\" koji svakako ne mogu da postignu kompromis! demokratija sjajno zvuci na papiru, ali posto smo mi stoka, nama treba neko da vlada!
citat iz clanka: \"Knjiga \'Tito, tajna stoljeća\' bit će vrlo zanimljiva zbog odnosa prema osobi koja kod nekih izaziva nostalgiju, a kod drugih otpor\", kazao je Simić, ocijenivši kako će knjiga više odgovarati revoltiranoj strani jer je u njoj Tito predstavljen kao beskompromisni političar, koji se nije libio uklanjati svoje neprijatelje.\" Cinjenice iz povijesti. Pedesetih godina 20 stoljeca je Milovan Djilas dosao u sukob sa Titom. Odlezao je nekoliko godina robije, i na robiji napisao knjigu \"Nova klasa\" u kojoj je komuniste prikazao kao novi sloj (novu klass) koja za razliku od kapitalisticke klase, poseduje kolektivno politiku i ekonomiju u socijaltistickim drustvima, a njezino se nasljedjivanje ne vrsi preko pojedinaca neko se u tu novu klassu adoptiraju podobni iz drugih klasa, a njihova djeca uglavnom ostaju izvan te klase. Tokom kasnih 60-tih je Aleksandra Rankovic dosao znog Kosova u sukob sa Titom. Smjenjen je ali nije robovao. Obadvojica ...
jeremy aj popushi meni
Treba vas istrijebiti komunisticka gamadi
morat ću nabaviti tu knjigu :D
ma daj bjaaazi,ko jos uzima za ozbiljno srpske pisce,istoricare itd.....smjesni su vise.
Dado, mogu li ti popushiti?