|

Novi zemljotres jačine pet stepeni po Richteru potresao Albaniju

Novi zemljotres jačine pet stepeni po Richteru potresao Albaniju
374
E. M.
22.9.2019. u 00:34
23
komentara
374

dijeljenja
Novi zemljotres jačine pet stepeni po Richteru potresao Albaniju Foto: EMSC
Još jedan jak zemljotres pogodio je područje Albanije oko ponoći i to jačine pet stepeni po Richteru s epicentrom u blizini Drača.
Nakon što su područje Albanije u subotu pogodila dva zemljotresa jačine 5,6 i 5,2 stepena po Richteru, serija zemljotresa se nastavila i u noći sa subote na nedjelju kada je Albaniju potresao i treći zemljotres jačine pet stepeni po Richteru.

Posljednji zemljotres se dogodilo na dubini od deset kilometara s epicentrom u Draču.

Podsjetimo, dva zemljotresa jačine 5,6 i 5,2 stepena Richterove skale pogodila su danas Albaniju, a epicentar zemljotresa jačine 5,6 stepeni zabilježen je šest kilometara od Drača, u Jadranskom moru, i to na dubini od 10 kilometara, dok je drugi zemljotres imao epicentar deset kilometara od Drača, također u Jadranskom moru.Stanovnici Albanije koji su iznijeli svoja svjedočenja na stranici Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra su kazali kako večeras za njih nema spavanja te da je posljednji zemljotres imao jak udar, ali da je trajao puno kraće.

U današnja dva zemljotresa povrijeđeno je više od 60 osoba, a cigle koje su padale sa zgrada načinile su materijalnu štetu na pokretnoj imovini, dok su pukotine i oštećenja uočena na većem broj zgrada i kuća.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...