Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vec dugo govorim kako ce od Srbije da ostane Beogradski pasaluk i da ce srpska nacionalisticko-netolerantna ideologija koja ne popusta kostati Srbiju totalnog raspada.Svega ovog ne bi bilo da s u srbi tolerantan narod koji uvazava drugacija misljenja.Njihovo nametanje da su svi na svijetu porijeklom Srbi, da nitko nema pravo na nista, a oni imaju pravo da podcinjavaju druge narode obila im se o glavu u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Kosovu, a sad i na Vojvodini.Onog dana kad srpski narod postane tolerantan, osudi one koji su u ime jednog naroda pocinili zlo, i ograde se od svih ideologija koje teze ka zatiranju drugih naroda, tada ce stati raspad Srbije.
To sto ti sanjas u svojim najlepsim snovima (jadnog li zivota) o nastanku Beogradskog pasaluka, na tvoju veliku zalost, se nece ostvariti. I Srbija se nece raspasti. Za to je vec zaduzen predsednik Srbije, kao castan i nadasve posten covek.
Ovako ste i u Pristini, otislo 100.000 smrda na Kosovo da klikcu, a kad je zapucalo podvili rep i pravac smrdija, vi srbi samo lajete a ne ujedate, ovo sto ste danas uradili daje dobar osnov da Vojvodina i Sandzak izadju iz mracnog vilajeta zvanog srbija i da konacno prestane terorisanje tamosnjeg naroda, Free Vojvodina, Free Sandzak
Vidim da ovde ima prisutnih koji sanjaju o Beogradskom pasaluku i slicnim momentima. Moram da ih obavestim da se tako nesto nece nikada dogoditi, obzirom da Srbijom sad vlada sasvim drugacija politika od one na koju ste navikli. Nazalost Bih je u ono tuznom ratu najvise propatila, a njavise se okoristila Cro(tacnije politicari su najvise koristi imali)...Cro je oduvek bila fasisticka drzava koja je imala podrsku majke Nemacke sto se vidi danas na primeru cirilice koju zabranjuju iako su u EU iako im ta prava pisu u ustavu.Dakle za njih nije problem. Problem je za nas Srbe i Bosance koji smo zagrizli vise nego sto smo trebali. Sada taj zalogaj pokusavaju opet da nam uguraju u usta(nama u Srbiji) neki nazovi demokratski lideri koji svom silom stite svoje zadnjice, a guraju jadan narod u propast. Daleko je cela ova prica sa Vojvodinom od velicanja Srpstva, tu su samo licni interesi u u pitanju i pokusaji da se kroz nazovi nacionalni problem sakriju kriminalna dela.
Opozicija koja zakuvava ovaj problem nije ni svesna stetnosti samog ovog poduhvata. Sa svojih 13% koliko imaju u ovom trenutku(ako imaju i toliko) rizikuju totalno izumiranje a sve to radi zastite licnih interesa i prikrivanja afera koje su pravili dok su bili vlast. Pogresili su u jos jednoj stvari, a to je da je Vojvodina naseljena populacijom koja izbegla iz Bih i Cro tokom ratova u bivsoj Sfrj. Ta populacija je uvek okrenuta matici i gaji nacionalni osecaj za razliku od onih koji su mirno iz svojih domova posmatrali rat...dakle oni u novoj podeli definitivno nece ucestvovati. Upravo ta populacija cini vecinu koja sigurno nije za cepanje Vojvodine jer zna sta takve deobe donose obicnom narodu. Kada se njima doda starosedelacka populacija koja je takodje privrzena matici onda se jasno vidi da od secesije nama nista i da su to sve jalovi pokusaji da se prikriju kriminalna dela
U Vojvodini je vecinsko stanovsnistvo Srpsko patriotski i nacionalno nastrojeno. Svi ovi uzdasi i povici su samo najobicnije mahinacije opozicije da skrene paznju sa problema u koji su upali a to je masovno okoriscavanje i kriminal u koji su zapali tokom 12 godina vladavine. Ok kriminala ima svugde i u svakoj drzavi, ali za vreme demokratske vladavine u Srbiji kriminal je dobio svoju drzavu. Tuzno je sto danas lopovi koriste nacionalne prilike i neprilike i pokosuvaju da posvadjaju narod zarad licnih interesa, a to je sramota
Cinjenica je da je namerno izabran najgori moguci trenutak za donosenje takve deklaracije o Vojvodini... Podrzavam protest!
Za demokratsku stranku u Srbiji, najbitnije je da sto vise zagorca zivot sunarodnicima i da jos vise opustosi Vojvodinu, prelivanjem para iz Vojvodjanskog budjeta u svoje dzepove.
Naprednjaci zele da poslednje mjesto koje drze Demokrate ( predsjednik vlade Vojvodine ) preuzmu i skinu Pajtica . @FirmaNoviSad Ma ne vrijedi ti ovdje objasnjavat nikome nista ovdje azijati imaju nekakve vizije sacuvaj boze. Dzabe ti njima objasnjavat da je dugo godina Maja Gojkovic iz SRS bila gradonacelnik NS , Da je i sada iz SNS . Oni ovdje imaju nekakve fiksne ideje i to ti je to. Pokusaj ti njima objasniti da u Visokom nema piramida i da Golf 2 nije najbolje auto i dozivjet ces nemogucu misiju . Ovaj sajt je napravljen i finansiran kako bi se sirila mrznja , davala nekakva "podrska" azijatima , da bi se azijati huskali na Srbe i Srpski narod , stvarale kojekakve iluzije o jedinstvenoj i "multietnickoj" BiH a jedan nebitan zakon nemogu donijeti bez Srba ili Hrvata. Ja ovaj sajt pratim vec 3 godine ;)
I ako neko moze meni iz Vojvodine da obajsni razliku Srbi i Vojvodjani posto definisete odvojeno, ko su to Srbi a ko Vojvodjani? Vidim da ste bolje upuceni od nas ovde. Pa jesu li danas protestovali Vojvodjani ili Srbi?
Oni su ono od ovce...
Pa i jesu, kao i ja i svi koji tu zive , ali mi nije jasna konstatacija jednog doticnog "Srbi terorisu Vojvodjane", ispade da onda Vojvodjani sami sebe terorisu :) Srbi su narod koji je vecina u Vojvodini, realno je reci da Beograd terorise Vojvodinu (ako vec tako misli) ali ni to nije tacno. A ne Srbi Vojvodjane. Protiv deklaracije su ustali sami gradjani Vojvodine, pametnom dosta. Da ne napominjem i to sto deklaracija nema veze sa separatizmom i sto ne izlazi iz okvira Ustava Srbije, a da izlazi takve stvari bi se u Srbiji kaznile zatvorom, separatizam se kaznjava kod nas inace, za razliku od BIH gde se huska na sve strane. Kosovo je druga prica, zbog rata i bombardovanja. Ako to ijedan Bosnjak ikad shvati...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@ edi edi, pa upravo su gradjani Vojvodine protestvovali, a ne gradjani juzne Srbije. Novi Sad je bio pun autobusa iz drugih vojvodjanskih gradova. Povod za skup je deklaracija o zastiti ustavnih prava AP Vojvodine koju smatraju separatistickom. Deklaracija je separatisticka koliko i Ustav Srbije i koliko se sam Ustav odrice svoje pokrajine. U njoj se nista ne trazi nego da se postuje ono sto se trenutno ne postuje, a sto Ustav Srbije vec propisuje. U cemu je onda problem? Niti je deklaracija separatisticka, niti je narod Vojvodine i kao takvu podrzava? Kako onda ova situacija vodi ka otcepljenju Vojvodine, ko to zeli? Ko ce to da izvede i kako?
Srbi sami traže probleme i terorišu Vojvođane ovakvim skupovima.Poslije će da pitaju zašto Vojvodina hoće da se odvoji .Uvijek isti scenario pa promjenite malo, ima li iko drugi ugrožen osim srba