Sumnja na davanje mita
0

Nova akcija u Zagrebu, uhapšeno osam poduzetnika i dvoje uposlenika Grada

N. V.
(Foto: Ivan Kralj / Index.hr)
(Foto: Ivan Kralj / Index.hr)
Nakon jučerašnjeg USKOK-ovog hapšenja osoba povezanih sa bivšim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, danas se nastavlja akcija koja ima veze sa borbom protiv korupcije.

Uhapšeno je najmanje 10 osoba među kojima je osam poduzetnika i dvoje zaposlenih u Gradu Zagrebu.

Kako Index.hr saznaje, uhapšeni uposlenici Grada su iz komunalnih poslova i održavanja, a sve je povezano sa davanjem mita. Pretpostavlja se da su poduzetnici zaposlenicima Grada davali mito za razne usluge.

Jučer je podsjetimo zbog sumnje na privredni kriminal uhapšeno više osoba koje su povezane sa Milanom Bandićem, izvedene su tri akcije, a u jednoj od njih je uhapšen i glavni direktor HRT-a Kazimir Bačić.

Večernji list piše da je uhapšen zbog sumnji na korupciju prilikom potpisivanja ugovora s "Tvornicom električnih žarulja", no USKOK nije objavio zvanično saopćenje o hapšenju.

Osim Bačića još su uhapšeni bivši vozač Milana Bandića Zdravko Krajina te tzv. "kralj Adventa" Denis Mohenski, zatim službenica gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Vladimir Džajo te nekadašnja Bandićeva pročelnica Jelena Šulentić.