{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezapamćeno nevrijeme u Srbiji: Grad razbijao prozore, sante leda plutale ulicama

24.5.2015. u 19:57
848
264
Nezapamćeno nevrijeme u Srbiji: Grad razbijao prozore, sante leda plutale ulicama
848
Na području Golupca nešto prije 17 sati je pala velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge.
Mještani kažu da su po prestanku grada i kiše ulice bile poplavljene, pa je i saobraćaj bio potpuno obustavljen.

Nevrijeme je trajalo je oko 40 minuta, na ulicama su nekoliko sati poslije plutale sante leda, dok su se u bankama aktivirale sirene.

"Nebo je potpuno pocrnjelo, sivilo je okovalo grad, kad se od jednom srušilo sve. Ne pamtim da sam u svom životu vidio grad kao što je danas padao kod nas. Sve je izgledalo strašno, voda je odjednom počela da kulja sa brda i dostigla je visinu od dva metra" ispričao je za Blic šokirani Bojan Pajkić, vlasnik kafića u Golupcu.

Saobraćaj je u prekidu, ali se stanje sada stabilizira. Vode ima još u centru grada pa se saobraćaj usmjerava zaobilaznim putem.

Protivgradna zaštita nije ni reagovala, jer se nevreme naglo obrušilo na ovu općinu.

"U ponedeljak ćemo formirati posebnu komisiju za procjenu štete, kako bi se utvrdilo koliko je grad oštetio usjeve", izjavio je za "Novosti" načelnik Općinske uprave Golubac Vladica Buljubašić, koji je i član općinskog Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je najteža situacija u centru grada, odakle će pumpama morati da se crpi voda, naročito iz poslovnih objekata, jer je njih najviše u toj gradskoj zoni.

"Zgrada osnovne škole nije oštećena, ali, zbog predostrožnosti, odlučili smo da u ponedjeljak ne bude nastave", rekao je Buljubašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: