Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo ljeto cete prije opalit grom nego sunčanica
I ove gliste se ubezobrazile.
ne znam zasto se prevodi kao "pijavica"...nidje veze. na engleskom je waterspout. slicno se kaze I za "oluk" ,ali rastavljeno se pise"water spout", rijec spout je inace ona mala surlica na Ibriku za caj,ili na kanti za zalijevanje cvijeca ili ona usna na dzezvi. posto jeto relativno nova pojava u nasim krajevima(ko ne vjeruje u globalno zagrijavanje evo mu ocitog dokaza) ja bih to nazvao 'vodonado". hajde da vidimo kako bi to nazvali !!! vas prijedlog?
nama bi se ovo trebalo desavati jednom sedmicno kako bi skontali koliko smo u stvari mali I slabi...
da se razumijemo "pijavica" (waterspout) je isljucivo iznad vode. ako I u jednom momentu dodiruje kopno onda je tornado. postoji skala od f-1 do f-5 ,da bio bio tornado mora vrtlog dodirnuti tlo I napraviti materijanu stetu,ako ne dotakne tlo,onda se zove "funnel cloud" oblak-vrtlog,ili nesto slicno,ne znam kakav je strucan prijevod.
"Pijavica "odnijela krov na Maximiru.
ne moze biti "pijavica' na kopnu- na kopnu je tornado, ako je uopste bio
Pijavica, vrtložni vjetar, vijar ili tromba je atmosferski vrtlog manjeg razmjera i kratkog trajanja koji se pri izrazito nestabilnoj atmosferi pojavljuje ispod olujnog kumulonimbusa. Može nastati iznad vodene površine te nad kopnom.Toliko rodjeni.
sto nam poplavi gavni grad
jaoooo,pa imamo I turiste na klixu. haj ti lijepo u svoj tamo glavni grad I dodji nam dogodine. ciao!
ma to je i tvoj glavni grad samo jos nisi toga svjestan
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A gdje mi je IVEK hahaha
Valjda neće kod nas, nedo Allah.
Ove godine kisa pada za naredne 4 godine
E, ovo bih već mogla protumačit kao Božji znak, haha. Dragi Boysi, Poljud je čitav. :))