{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Nacionalni interes Srbije je cjelovita Bosna'

F
29.10.2009. u 08:52
0
57
'Nacionalni interes Srbije je cjelovita Bosna'
0
'Nacionalni interes Srbije je cjelovita Bosna'
Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je, gostujući na državnoj televiziji RTS-u, kako je nacionalni interes Srbije da Bosna i Hercegovina ostane cjelovita jer bi bilo kakvo drugo rješenje dovelo do "prekompozicije na prostoru zapadnog Balkana s dugoročnim posljedicama".
Te posljedice bi, kako je dodao, najvjerojatnije bile nerješive u desetljećima koja dolaze i vrlo opasne po sigurnost građana svake od država koje bi bile novoformirane.

"Srbija snažno i iskreno podupire integritet BiH, na taj način brani vlastiti integritet. Srbija ne želi bilo kakvu destabilizaciju regije jer bi to imalo katastrofalne posljedice i po ekonomsku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji", istaknuo je Tadić.

Principi srbijanske politike u odnosu na BiH su, podsjetio je, da to što bi trebalo biti rješenje za BiH moraju prihvatiti legitimni predstavnici sva tri naroda i dva entiteta jer to su, kako je rekao, i temelji Daytonskog sporazuma.

"Važno je da izgradimo jedan novi duh sporazumijevanja na prostoru jugoistočne Europe, prije svega u zemljama bivše Jugoslavije, da pokažemo da konstruktivno možemo rješavati i sporove koji, normalno, postoje među državama, ali i da iskažemo u svakom tom trenutku regionalnu odgovornost i jasan cilj, a to je članstvo u Europskoj Uniji. Samo na taj način možemo ostvariti naše pojedinačne nacionalne ciljeve", kazao je Tadić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: