Regija
0

MUP Srbije: Policajci spriječili nastavak masakra u Velikoj Ivanči

Anadolija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije izdalo je saopćenje u kojem se navodi da je bilans žrtava jutrošnjeg ubistva u selu Velika Ivanča 13, a da se dvije osobe nalaze u bolnici.

"U mjestu Velika Ivanča, u pet kuća zatečeno je 12 mrtvih osoba, dok je trinaesta preminula u Urgentnom centru", navodi se u saopćenju koje je danas objavio MUP Srbije.

U saopćenju je navedeno da su "dvije osobe u teškom stanju prevezene u Urgentni centar" u Beogradu.

MUP navodi da je, prema raspoloživim podacima, najverovatnije Ljubiša B. (1953) hicima iz vatrenog oružja lišio života šest muškaraca, šest žena i jedno dvogodišnje dijete.

"Policijska patrola, koja je patrolirala u zaseoku, sprečila je dalji masakr, jer je Ljubiša, kada ih je ugledao, pucao sebi u glavu. Policija, uz prisustvo istražnog sudije i tužioca, obavlja uviđaj kako bi utvrdila motive i detalje ovog slučaja", saopćeno je iz MUP-a Srbije.

Podsjetimo, jutros oko pet sati srbijansku javnost potresla je vijest o ubistvima u selu Velika Ivanča, nedaleko od beogradske opštine Mladenovac. Ubistva je, kako je kasnije potvrđeno, počinio Ljubiša Bogdanović, šezdesetogodišnjak iz tog sela, koji je potom pucao u svoju suprugu i pokušao izvršiti samoubistvo.

Mještani sela izjavili su kako je počinilac ubistva bio miran i porodičan čovjek, zbog čega ih je, kako su izjavili, iznenadio i potresao njegov postupak.