Komentari (350)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad je Ducic napisao da se nicega ne stide. U sustini svaki hrvat isto o Jasenovcu misli mozda drugacije kaze ali svi su oni mali Mesici.
@Eukaliptus Tačno 100%
Eukaliptus,veruj mi da ponekada i pomislim da je tako.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
I naravno ovo je pocasni gradjanin grada Sarajeva.
Za razliku od mnogih, on se bar izvinjava i izražava žalhenje, te priznaje da je bila greška. Pitajte mnoge, sada aktivne političare na Balkanu, o njihovoj prišlosti devedesetih, niko se neće izviniti ili izraziti žaljenje.
Mesic se pokazao kao prijatelji BiH, i Sarajeva. Trebali su prije priznanja da sve nezvanicne intervjue pregledaju? Da pogodom - tebi su Covic i Dodik korektni, jel tako
Pošteno je i ovo reći, dakle, niko nije bezgrešan, ali treba imati karakter pa priznati grešku, mnogo se priča o Jasenovcu u posljednje vrijeme, ali niko neće da kaže da su ljudi tamo stradali prvenstveno kao partizani, a ne kao pripadnici ovog ili onog naroda.
Stipe je bošnjačko cvijeće.
Savko moze da pogrijesi pa tako i gospodin Mesic. On je kulturan covjek pa se jos i izvinio onima koje je eventualno povrijedio, za razliku od vecine politicara iz Srbije i nekih iz BiH koji jos uvijek negiraju genocid u Srebrenici.
On i kultura su 2 razlicita pojma. Mesic se zapetlja o u svoje lazi, ali evo stigle su ga napokon.
Sta je POSTENI narode,ako vas ima..Pa rs je Genocidna tvorevina i u njoj je napravljen genocid,kojeg je proglasio svjetski sud u HAGU..Ndh i Jasenovac niko nije proglasio jedino srbi..Pa sto ne pricaju srbi o cetnickim zlocinama 41 i to u Sandzaku i istocnoj Bosni??Dosta mi je lazive srpske politike ,FUJ..
On je samo iznio "alternativne činjenice",, ehhh politiko,,bjelosvjetska kurvo....
Na kraju šta je jedno izvinjenje naspram tolikih etnički očiščenih teritorija...u fazonu,izvinite što smo vas klali, protjerivali, katolčili, palili vam ognjišta...ALI JBG. TERITORIJE KOJE SMO ZAPOSJELI OD VAS ČEMO ZADRŽATI...to su gospodo USTAŠE! Bez obzira na pol i dob,oni isto misle: Etnički čist prostor,bez obzira na cijenu. Jasan slogan preuzet od NDH, i do tanjčina usavršen!
Koje teritorije su Hrvati zauzeli? Koliko znam sumadija je jos srbijanska, beograd glavni grad srbije i na njega nisu padali zvoncici
@krstjanin Klasični ustaša...o tome vam govorim.
Monstruozna je i pomisao,a kamo li saznanje da je postojao logor za djecu. Stipe ,kao i mnoge druge ustaše,ovakvim izjavama slijede kontinuitet zasnovan na temeljima NDH, koji se ogleda u današnjoj Hrvatskoj. Samo njegovo izvinjenje je takođe neki cilj...jer ustaše sve rade osmišljeno uz jaku potporu zapada. Stipe je trenutno ustaša u jagnječoj koži.
Matereti zar toliko cvikaš od Hrvata da su ti samo oni na pameti i da u svakom od njih vidiš ustašu. Mene bi stid bilo biti tolika kukavica.
@Oskarovac Hrvati se rađaju kao ustaše!
Zao mi je.Ali poslije izgovorenih rijeci,uzaludno je da se kajes i izvinjavas!
Ja ne znam sta se iscudjavate. Svi politicari su 90ih bili ekstremi, bilo je in. Od tad je Vuk Draskovic napravio drastican zaokret od 180 stepeni , iako je pricao koga sve treba kasapiti. Vucic je pucao na Sarajevo a sad Beograd kiti zastavama BiH. Ja nisam cula jos da se Vucuc izvinjava - a sta privatno misli je nebitno, poenta je da je ovo politicar i ima pameti da ko gospodin reaguje na gresku. Antifasista je malo u kurcu, ali ovaj se bar stidi takvih izjava za razliku od mnogih
Moze svako pogrijesiti i svi grijesimo, al samo rijetki to priznaju.
U tom ratnom okruzenju i raspolozenju je morao davati takve izjave inace bi ga njegovi razapeli, a kakav je Stipe, zna se, cim ga ultradesnicari kritikuju...
Mesa... ublehar zesci, samo ga muslimani vole..
Mesa... ublehar zesci, samo ga muslimani vole..
takva su vam konačna rješenja... za godina će Pavelić biti heroj ako već nije
Adolf Eichmann se u Jeruzalemu također branio time "da je samo radio svoj posao, u ratnim okolnostima". Pod istim tim iznimnim okolnostima, Dubravka Ugrešić, Srđan Aleksić, srpske Žene u crnom, Hasan Jusović i nebrojani drugi pokazali su da je moguće ostati čovjekom, suprotiva mnogim balkanskim inačicama Eichmanna poput Mesića, koji bi sada željeli sprati sopstvenu odgovornost i krvave ruke. Malo morgen!