{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Merhamet podijelio pomoć izbjeglicama u Beogradu, nastavljaju prikupljati sredstva

5.9.2015. u 13:50
67
40
Merhamet podijelio pomoć izbjeglicama u Beogradu, nastavljaju prikupljati sredstva
67
Merhamet podijelio pomoć izbjeglicama u Beogradu, nastavljaju prikupljati sredstva
Izbjelicama iz Sirije i drugih zemalja, koje su utočište našle u Beogradu, HO "Merhamet“ MDD uručio je pomoć u hrani, vodi, slatkišima, sredstvima za higijenu i pelenama za djecu.
"Merhametovi“ volonteri pomoć su podijelili izbjeglicama koje su skoncentrirane na dvije lokacije, nadomak autobuske stanice u Beogradu. Akcija HO "Merhamet“ MDD provedena je uz pomoć Muftijstva beogradskog.

Predsjednik HO "Merhamet“ MDD Hajrudin Šahić je rekao da će, osim intervente pomoći koja je podijeljena izbjeglicama, "Merhamet“ obezbijediti i pripremu obroka za izbjeglice.

"Cilj nam je da pomognemo izbjeglicama, koje su u tranzitu, da sačuvaju svoje dostojanstvo. Pozivam sve ljude dobre volje da se pridruže našoj akciji i da ljudima u nevolji omogućimo normalni uslove, koliko god je to moguće. Ovi ljudi koji su napustili svoje domove zaslužili su svaki vrstu pomoći. Svi građani BiH se solidarišu sa njima, a s obzirom da su građani BiH prolazili ovaj egzodus znamo šta znači pomjeriti se sa svojih ognjišta", rekao je Šahić.

Šahić je naglasio da će "Merhamet“ nastaviti pomagati migrante i da je pomoć koju je "Merhamet“ namijenio njima vrijedna oko 10 000 eura.

Muedib Šahinović, iz Islamske zajednice Srbije, kazao je da su ovu humanitranu akciju pomogli građani BiH, kao i razne firme, a planirano je da se izbjeglicama koje prolaze kroz Srbiju u najskorije vrijeme obezbijedi po jedan kuhani obrok dnevno.

"Uz pomoć 'Merhameta', u Beogradu kreće sa radom kuhinja koja će dnevno pripremati između 200 i 500 obroka, koji će biti svakodnevno distribuirani na teritoriji Beograda. To je elementarni čin ljudskosti. Srbija i Bosna i Hercegovina danas zajedno pokazuju da humanost nema granice, da sve ono što je dobro i lijepo u ljudima ispliva onda kada je najpotrebnije", kazao je Šahinović mnogobrojnim novinarima.

Inače, povodom migrantske krize i sve većeg vala izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja koji su se upitili ka državama Evropske unije, HO "Merhamet“ MDD pokrenuo je humaniranu akciju za prikupljanje pomoći za izbjeglice.

Novčana sredstva za ovu akciju će se prikupljati na dva načina:
- Putem humanitarnog telefona broj: 090 292 001, a vrijednost poziva je 3 KM.
- Uplatama na namjenski račun otvoren kod Vakufske banke d.d. Sarajevo

Za uplate u zemlji:
Transakcioni račun Vakufske banke broj 1601120000002395
poziv na broj:
1600150000179420 KM „Pomoć izbjeglicama iz Sirije“

Za uplate iz inostranstva (EUR):
Intermediary Bank: COMMERZBANK AG, Frankfurt Am Main
SWIFT CODE: COBADEFF
Beneficiary's Bank: VAKUFSKA BANKA D.D. SARAJEVO
SWIFT CODE: VAKUBA22
IBAN: BA391600150000179517
Beneficiary: HO „MERHAMET" MDD, Bistrik 2 Sarajevo

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: