Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Helikopter je helikopter ebo vas zrakomlat. Aj sad kaznite me :)
Messi je pogodio stativu, onaj vratnicu :)
A otkeda ti riječ zrakomlat<<<<<<<<<<<<<<<<<' <očito nisi čuoo rvatski
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
To je udar na osnovne ljudske slobode, svako ima pravo da izabere jezik kojim će priča. Vrijeme komunizma, raznih diktatura i zabranjivanje svega kako se kome ćefne je prošlost. Dopustite ljudima da makar prividno misle da su slobodni !
Nema ovo veze sa ljudskim pravima. Svaka država ima službeni jezik i zakonom je propisana njegova upotreba. Međutim, pod navalom globalizacije strane riječi provaljuju u domaći jezik i ponekad se češće koriste nego domaće. Tako i (nepismeni) mediji kažu tvitati, lajkati, sorry, strane firme bez pardona dođu i ističu natpise SALE, CASH AND CARRY, COFFEE, HOT, COOL ... Probajte otići u njihovu zemlju i izrazite se u službenoj komunikaciji na svom jeziku pa ćete vidjeti...
a jel te *ebo komunizam najveca bosanska i ex yu djela su nastala za vrijeme komunizma!! jedina nobelova nagrada je nastala u tom periodu i taj isti komunizam je nepismeno stanovnistvo od preko 90% smanjilo na manje od 5% tako pasa moj tisu a sto se tice hrvata.. bog nek nas sacuva njihove kulture, a i srpskog junastva, i zivot je lijep
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
i ovo je neka naucna institucija. po meni je oduzimanja prava koristenja svog jezika diskriminacija. jer nije svaki drzavljanin hrvatske duzan da tecno govori taj jezik. cak ni neki politicki funkcioneri.
Oprostite mi, al' ne razumijem!!! Jesu li oni (iz matice hrvatske) normalni??? A mili boze svasta, poludio svijet .Svasta. Diktatura najgore vrste, eto sta je to.
FAŠIZAM...sljedeći korak slijedi...u R.Hrvatskoj se mogu nadjevati zakonom propisana imena novorođenčadi...Jure,Krešo,Zmislav,Trpimir...
...nije to baš ni daleko od onog da smo svi "bosanci"...ideološki teror ima razne oblike i oblasti djelovanja...
Mala lekcija iz hrvatskog jezika: Yebnik i doyebnik igraju cetveronozno zelenocohano stapicalo. Prevod:ljubavnici igraju bilijara. Posto ja nisam savrsen covo,vrlo rado bih pitao pucanstvo(insane)prisutne na ovom portalu:Kako se kaze na hrvatskom:"molim vas jedan caj???
pitaj maticu hrvatsku...to niko nezna do njh :)))))
...nabijem vas na nježnik :)
comi nisi valjda hrvat?...kod nas je racku
Njknmk
ko se ne bude pridržavao riječnika biti će izcipelaren....
Burek sa sirom :)
Na podrucju kakvom mi zivimo koje svako malo krvari zbog glupih mitova i veliki ideologija, ovakve stvari su jako bitne. Ovo preporucam susjedi, cim vise reda i nek se zna tko je tko i gdje spada.
Nisi u pravu, zbog toga sto nemamo stavove se krvari. Reci to najrazvijenijim zemljama zasto te prisiljavaju da naucis njihovu povijest i jezik prije nego sto ti odobre papire za useljenje. Hrvatska je sad u EU i morat ce prihvatit ogroman broj azilanata, netko tim ljudima mora objasnit tko si i sta si i biti spreman za tu situaciju a ne ko do sada sta bude da bude. Reda mora biti na svim podrucjima da zemlja funkcionira normalno a ne da za 50 godina ti koji te nasele pocnu rasturat jer si im dozvolio da razvijaju svoju teoriju. Mi to jako dobro znamo, mozda zvuci bezobrazno ali to je tako. Samo red, rad i disciplina na svim podrucjima, nema opustenosti, pogovto kad znamo da cemo jednog dana opet zavrsiti svi u istom loncu (EU) a znamo da su tu mitovi i zagovornici istih prisutnii, cekaju svoju priliku. Jbga, povijest nas uci, treba se pripremiti i biti spreman, nema tu nista lose.
Kamo sreće da Austrougari dopustiše da se jezik zove ilirski onda ga niko (ili nitko) ne bi svojatao kako hoće. Zato nam se strani lingvisti smiju jer je za njih sve to jedan nadregionalni policentrični standardni jezik - srpski, hrvatski, bosanski i crnogorski. Jednom Brazilcu je svejedno što priča portugalci, Amerikancu engleski ili Švicarcu njemački, a mi imamo problem ako neko ne priča 'svojim' jezikom. Još jedna stvar: mnoge zemlje nemaju u ustavu stavku 'službeni jezik' niti im je to bitno, samo je to bitno bivšim jugoslavenskim zemljama, tačnije njihovim nacionalističkim vođama.
njemci i svicarci nisu ratovali a povijest im je dosta razlicita. u pravu si da je taj zajednicki jezik samo trebao dobiti neki zajednicki naziv i bio bi prihvacen prije 200-300 g.
hrvatska vlast terorizira svoj narod sa jezikom, nevjerovatno bi bilo da ovaj prijedlog zakona prođe. mnoge riječi su izmjenjene i bez neke logike. na primjer riječ hiljada je stara hrvatska riječ i ne znam zašto se inzistira da se govori tisuća. mnogo ima takvih riječi. pa čak i riječ kafa. što se tiče uvođenja svojih riječi za strane pojmove, to je jako pohvalno. nogomet je razumljivije nego fudbal, tako i riječi zrakoplov, zrakomlat, brzojav.... i mnoge druge. tu svaka čast hrvatskim jezikoslovcima.
zaposli se u "matici hrvatskoj" :))))))
Matica ne radi ništa zadnjih 20 godina. Gdje su bili dok se ten-kre burduš razbacivao "budžetom, armijom", i drugim jugo čežnjama? Slažem se da se u svakodnevnom životu može i ovako i onako, ali ljudi na funkcijama moraju znati govoriti jezik zemlje koja im daje plaću!
Svaka cast!! Neka prica ko sta hoce, ovako se stiti drzava. Da su bosnjaci imali ovakvu svijest ne bi danas imali tri drzave u drzavi.
acti@ Slazem se! Samo da te podsjetim da smo mi i dalje Balkan. To sto ti govoris se odnosi na neke normalne drzave.
Goebbels bi bio ponosan na vas!
pištolj na kurvatskom se kaže "samokres" koje su to budale...
Samokres je riječ koja točno opisuje predmet. Što opisuje bosanska riječ BASAMAK? Stubište? Ahahahahah
kondom = branimir glavaš
PRIKAŽI ODGOVORE (12)