Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo samo dokazuje kolika govna mogu biti novinari, njima pojam zasticeni svjedok nista ne znaci.
Koja je poenta "zaštićenog svjedoka", ako će neki novinar objaviti njegovo ime? To nema veze sa slobodom medija, nego ugrožavanjem nečijeg života, objavom identiteta..
malo je brate,malo je...
Ima li u Makedoniji 60 minuta? Njegova profesionalnost podsjeća me na Bakira H., Avdu Avdića itd.
A niko se ne bavi ljudskim pravima tog zaštićenog svjedoka. Kako je njemu izaći na ulicu, kako vodi dijete u vrtić i sl. Taj novinar je nekome upropastio život. Hoće li odgovarati ako mu neko likvidira dijete ili sl. Novinari nekad nemaju mjere ni empatije za druge.
kakva je to odvratna predstavnica za slobodu medija, ni manje ni više, nego OEBS-a, pa nije ni čudo što svako govno od novinara može pisati šta hoće, o kom hoće kad ga takve jebene institucije štite
neke neke tako mu i treba govno novinarsko mijesaju se u sve
Jedino pravo u Makedoniji je ono pravo koje odgovara vlastima, koji su stvrili policisku drzavu, zatvorenu u vakum.
Ovi što napadaju presudu nemaju osnova da ga brane "slobodom izražavanja". Ne može niko pod parolom "slobode izražavanje" ugrožavati nečiji život. Pa trebali su mu zveknuti maximalno koliko to zakon predviđa. Nije on to uradio polupijan u kafani nego s umišljajem javno u novinama objavio ime ZAŠTIĆENOG SVJEDOKA.
kakve veze ima što je jedini u zatvori i što je dobio 5 godina ??? ,... trebalo bi još novinara da bude iza rešetki jer svašta se piše, a niko ne odgovara za ono što je napisao ! neka patt, taman može fino pisati 5 godina, na miru u rahatluku...nadam se da voli qurac :) biće mu lakše . . .
kod nas novinari mogu da pišu laži , unište karijere i živote, a da pritom niko ne odgovara. čak ni izvinjenje i demant kad se dokaže suprotno. a sve pod krinkom tzv. novinarske slobode. sve takve samo na dugogodišnju robiju uz klesanje članaka u hercegovačke kamenolome.