Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zovite ga papata na svetata stolicatatatatatatata
Mislim da Papeta treba zvati Safet Sušić.
da bi ga svi trebali zvati Franciskus jer je glupo prevoditi imena.
ja bih volio da me u bosni zovu papa fahro.
Talijan se zvao FRANCESCO. Ako cemo izvorno, onda je talijanski, Francesco, kao sto je bio Sveti Franjo.
ovi makedonci uvijek imaju neki Problem sa imenima,pa neka ga nazovu nekadasnji Franjo Tudzman....
Zovite ga telefonom,halo mreza ko beton.
Blago Makedoncima (inače pravoslavcima) kad ih boli glava treba li zvati Katoličkog papu ovako ili onako.
I ja mislim da svaki narod prilagođava ime kako mu paše, ali bi to po meni trebalo važiti samo za papu, a ne npr da Franc Jozef bude Franjo Josip. Ebi ga onda je Gavrilo Princip izvršio atentat na Franju Ferdinanovića a ne Franca Ferdinanda. Mislim da ovo prevođe imena treba svesti isključivo na pape, iako Franjo i nije baš tipično argentinsko ime (li možda mi ne znamo)
nemojte se glupirati sa tim franjo, kakav franjo, cuj imena se prevode, to samo ima kod hrvata, zovni ga "franjo" i sigurno ce se odazvati za sve imate posebna imena, onda ga zovite okolokucni vodopisac
ne treba ga zvati, on sam dođe
šta to fali ime Franjo? uskoro će smetati njima Papa sto je uopce katolik,.... pa ti makedonci sjargase milione na onolike toteme po Skopju,..od kojih niko hajra nema
nek se zove Prekazi
kaj te muči njofra ? muči me dževad...
Koliko ja znam originalno talijansko ime s sveca iz Asizija je: Francesco što bi se čitalo FRANĆESKO. Na Hrvatskom je to FRANJO, A Makedonci Srbi i Bošnjaci ,kod kojih to ime nije udomaćeno ,nek ime prevedu kako hoće i nek ga zovu kako hoće.
ja rekoh nek se zove pinki