Strašan slučaj
127

Majka brutalno pretukla nastavnicu škole u Beogradu jer je njenom sinu zaključila dvojku

M. G.
OŠ Jovan Dučić (Foto: Nova.rs)
OŠ Jovan Dučić (Foto: Nova.rs)
Učiteljicu biologije u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Novom Beogradu napala je jučer i teško povrijedila majka učenika ove škole.

Majka je došla na dan otvorenih vrata i pitala učiteljicu biologije zašto je njenom sinu zaključena dvojka, iako ima prosjek za trojku.

Pritom nije znala da se zbraja i ocjena iz prvog polugodišta, ispričala je za "Blic" učiteljica iz OŠ "Jovan Dučić", koja je u pratnji povrijeđene kolegice otišla u bolnicu.

Kaže da je učiteljica biologije, kako bi riješila nesporazum, pozvala majku u kabinet. Ali, umjesto rješenja, došlo je do strašnog nasilja.

Majka učenika je zaprijetila da će otići kod direktorice, što je učiteljica biologije podržala. Međutim, iznenada se vratila. S vrata ju je, prema svjedočenju, počupala za kosu, oborila na pod i udarala glavom o pod.

"Nećeš nigdje više raditi, nećeš raditi u ovoj školi, zapamtit ćeš me, ne znaš ti ko sam ja. Pobit ću ti porodicu," vikala je.

Pošto je bio odmor, pozive u pomoć napadnute učiteljice niko nije čuo, pa je bijesna majka nastavila da se iživljava i prijetila: "Niko te ne čuje, ubit ću te."

Tek tada je učiteljica uspjela da se otrgne i otrčala po policajca, ali on nije bio tu.

Zaposleni su zatim pozvali policiju koja je došla i uzela izjavu.

Majka koja je napala učiteljicu pred policijom je priznala da je završila kurs borilačkih vještina.

Do napada je došlo u popodnevnim satima, a učiteljica je kolima hitne pomoći prevezena u bolnicu.

Odlukom kolektiva O.Š. “Jovan Dučić” danas neće biti nastave u toj školi. Nastavnica je zadobila više povreda, a između ostalog i kontuziju grudnog koša.