Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Time bi se zaokruzio raspad SFRJ, koji je poceo iz Srbije i naravno u njoj zavrsio, a plan o Velokoj Srbiji bi se pretvorio u plan Beogradskog pasaluka...., ne moze se drugom zlo misliti, a dobru se nadati..., naucite to jednom 90% Srba.....
Sandzaklije,jel to spavate? PROBUDITE SE! Ugledajte se na Madjare,trazite autonomiju.
"Znači,za 20 godina broj Mađara se smanjio za 90.000." "Apsolutno imaju sve što im je potrebno." Stvarno moras biti Srbin, pa imati obraza da stavis ove dvije recenice jednu iza druge. :D
E moji Klix-ovci...jel to ono "šta je babi milo to je i snio"...e sad je druga stvar na terenu...ova stranka nema niti jednog poslanika u skupštini Vojvodine,već je to MINORNA STRANKA... Drugo,broj Mađara u Vojvodini za 10 godina je smanjen za 40.000...2001 godine mađara je bilo 290.000 a 2011 Mađara je bilo 250.000 1991. godine broj Mađra u Vojvodini je bilo 340.000. Znači,za 20 godina broj Mađara se smanjio za 90.000 :) Treće,Mađari u Vojvodini imaju ista prava ko i Srbi,Slovaci,Rumuni,Hrvati,Rusini...mađarski je jezik služebeni jezi Vojvodine...sve institucije AP Vojvodine su takođe na mađarskom...Mađari imaju takođe svoj kanal na mađarskom,dok Hrvati u BiH u opšte to nemaju... U svim opštinama gdje živi više od 20% Mađara,mađarski je jezik službeni jezik te opštine... Apsolutno imaju sve što im je potrebno... Najbitnije,broj Srba u Vojvodini iz popisa u posi se POVEĆAVA,dok se broj Mađra RAPDINO SMANJUJE...
ako hocete da znate kako tursko govno izgleda somo upoznaj bosnjaka ups izvini izdajicu
sta na to kazu c.etnici doseljeni sa Manjace u Vojvodinu ...valjda se i njih nesto pita.
Hrvata u Vojvodini 2,47%, rastrkani su po cijeloj pokrajini i nemaju jedinstven geopoliticki prostor niti jednu jedinu opstinu sa apsolutnom vecinom, samo naselja-aj sporvedi autonomiju. Slovaci 2,6%-ista stvar, sprovedi. ostale ne bih ni spominjao... Vojvodina je vec autonomna, ima 6 sluzbenih jezika i skladnost nacija, ja ti vise nista necu objasnjavati. Kad si cuo za incidente? To je tolerancija kakvu mozes samo da sanjas u BIH u kojoj se ne zna ko pije ko placa.
Kakvim Vojvodjanima? Jesi imao popis 2011? Postojala je rubrika regionalno opredjeljeni, koja je obuhvatala sve koji su se izjasnili regionalno na bilo koji nacin u Vojvodini, i imas ih 1,35%. Srba u Vojvodini je izjasnjeno 66.76%, vise nego 2003. Ako se bilo ko od njih nije osjecao Srbinom, ne bi to zaokruzio, radije bi stavio "neizjasnjen". Kontas? Imas sluzbene podatke, imas zavod za statistiku. Vojvodina nije nikakva istorijska regija vec ime prvi put upotrebljeno 1848. godine od strane austrougarskih Srba i ostalo je do danas. Samo sto se prvo zvala "Srpska Vojvodina" danas samo "Vojvodina". Kakav je to etnicitet Vojvodjanin odjednom i otkud tebi podaci kako se ko osjeca, kad imas sluzbenu etnicku strukturu, ja ne znam. Sto iznosis cinjenice koje samom tebi skode, predstavljas se istovremeno i neupucen i neznalica, prica ti odmah gubi smisao, a pokazujes smo da si zadojen oholoscu do bola.
Zaboravljas da vecina ne doseljenih SRBA se ne osjeca SRBIMA vec Vojvodjanima pitaj PAJTICA,CANKA....Plus Madjari plus hrvati plus proterane svabe i oni traze unutar buduce nezavisne Vojvodine svoju Autonomiju unaprijed.
Slobodu.... nece niko da zivi sa srbe... i slobodu za sandzak kao vojvodina
Srbija 7.168.862 stanovnika. Srbi 5.988.093 (83,32%) Madjari 253.899 (3,53%) Romi 147.604 (2,05%) Bosnjaci 145.278 (2,02%) Hrvati 57.900 (0,81%) itd itd Ko je tebe slagao sa podacima, majke ti?
pa kada se izdvoje sve nacionalne manjine u srbiji, srba nema vise od milion!
Evo bas javljaju da se prisjedinjuju 4 rajhu koji izlazi na 4 mora :)))) Zasto dozvoljavate da vas pale ovakvim vjestima i da iz dana u dan dozivljavate nove poraze i komplexe???
E ovakve vijesti mi uljepsaju moju jadnu muslimansku svakodnevnicu . Hvala vam , samo nastavitre dragi Klix.ba :))))
@Emina, vi Bosnjaci se ni u svojoj drzavi ne pitate isto kao Madjari tamo.Vi jos neznate da li cete bit manjina u vlastitoj drzavi. Tvoju podrsku objesi klokanu na onu stvar.
jeste to gotova prica za djela. ali za gubitak kredibiliteta je itekako vrijedna prica. u sustini srbi se bore za dominaciju i teritorije, a opravdanja se mijenjaju zavisno od stanja na terenu. naravno, nije se niko proslavio od plemena bivse juge. npr siptari traze kosovo po principu vecine, ali nece da odvoje samo onaj dio gdje su vecina, nego odjednom zele granice iz bivse juge. :D sta zelim da kazem - na balkanu vlada samo i samo mutljavina i prevara. sve posteno, pa ko koga prevari. zasto to govorim? pa sva ta plemenska prepucavanja su samo gubitak vremena.
Krajinu nisam ni spomenuo, to je gotova prica pricamo o Vojvodini. Srba je 67%. Ne postoji smisao ni mogucnost odvajanja Vojvodine, dok autonomija samo za Madjare je moguca ako se politicki dobro izbore za nju, a imena ovih stranaka koje sam procitao su trecerazredna. Da su Madjari vecina to bi bila druga prica, a sa ovim stanjem je nemoguca. Madjara je za 8 godina izmedju dva popisa manje za 40.000, Srbi su iz popisa u popis procentualno zastupljeniji. Ti trendom se ide u suprotnom smjeru.