Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahahahaha šta je sad komšije ?
hrvati ne budite pederi pa i mi bi SLOBODAN izlaz na more, vi ga imate a želite ga nama osporiti, niste fer.
@Dr.Baltazar Aj donekle razumijem hrvate, ali ne razumijem ove naše BH katolike, koji rade protiv interesa svoje, a za interes susjedne zemlje. Apsurdno.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Tako se to radi gospodo Hrvati. Imate vi dosta da naučite od BiH.
bosnajci i srbi naoruzavaju i pripremaju svoje paravojne jedinice...hrvati se bave rukometom,kolindom i peljeskim mostom...:)...hrvati su se stvarno evropski uljudili...ali da li je to dobro na balkanu???
http://hr.n1info.com/a274043/Vijesti/EK-Nema-nikakvih-otvorenih-pravnih-pitanja-za-realizaciju-Peljeskog-mosta.html
Most se gradi... uzalud kmecite xD xD xD
Pa tako i treba , šta je tu sporno... Ne može u Europi biti jedan kriterij za Rvatsku i njeno razgraničenje sa Slovenijom , a onda na bazi sile ( i EU članstva ) da ignoriše suverenitet i teritorijalni integritet suseda ( BiH) ...
Zar ne bi bilo jeftinije graditi tunel ispod Neuma? Jedan krak autoputa prije tunela bi se mogao odvojiti i ici za Neum i BiH, a koga ne interesira Neum produzio bi tunelom na drugu stranu Hrvatske bez zadrzavanja i maltretiranja na granicnim prelazima. Pretpostavljam da bi ovaj projekat izbjegao postojece probleme oko teritorijalnih voda, Hrvatska bi ustedila dosta novca (pretpostavljam da je gradnja mosta najskuplja varijanta), a ovo bi i relaksiralo odnose izmedju BiH i Hrv.
Zašto bi Hrvatska gradila tunel ispod Neuma? To je strana država. Osim toga, BiH je vrlo nestabilna zemlja i HR ne može riskirati da tunel bude u bilo kojem trenutku ugrožen ili zatvoren. Mostom HR povezuje zemlju, Pelješac i Korčula postaju bliži kopnu, omogućuje putovanje bez putovnice, lakši protok ljudi, roba.
Hahahaha,turcina sta se raduju dok uskacu u rudnike ilegalne i sadakiraju na ispuni melji
Hrvatsko rukovodstvo, nije jasno na osnovu cega gradi novi svijetski poredak, a poredak sa pozicije sile, nepriznavanja svijetskoga suda za ratne zlocine, EU sudova, kao u slucaju piranskog zaljeva, uzurpacije imovine susjednih drzava, pa sve do gradnje peljeskog mosta bez validne dokumentacije i uredjenih granica.
Znaci ipak moras biti dobar sa komsijom da mozes graditi nesmetano, e moji nosioci europskih vrednota opet sljagu sami sebi opaliste ccccccc
Naravno , granica prvo , i uredni diplomatski odnosi sa susjedima, to je i jedan od uvjeta za članstvo u EU . Treba se ponašati civilizovano i diplomatski a to političarima Balkana još nije došlo tobe😊
Da je u pitanju neka zadnja africka zemlja, a ne EU. valjda bi znali kakav je redoslijed stvari kao kod slucaja peljeskoga mosta, koju financira EU, a gradi Hrvatska, bez saglasnosti sa BiH, a posebno bez utvrdjene i ratifikovane morske granice
Vlasi na aparatima
hrvatska diplomacija kao i politika na: start and reset.
Sve po praviu, inače nema love za gradnju mosta. Vide oni koje sranje prave sa slovenijom.
⚜️🇧🇦Šteta bio je to lijep most https://youtu.be/4CdEtJv1xQY