Operisali pogrešnu pacijentikinju
0
Ljekari u Hrvatskoj ženi greškom izvadili bubreg
Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada je hirurg savjestan, prvo pogleda koga i sta treba da operise, onda dodje i upozna se sa pacijentom prije operacije. U tom slucaju bi se zamjena otkrila na vrijeme. Da meni neko zdrav bubreg izvadi je bi mu oci izvadila.
Kako nećete da objavite vijesti kada se radi o KCUS? Ja sam vam slala vijesti i informacije o doktorici anesteziologu Amili Cvijetić Koldžo koja je optužena za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i kojoj se sudi na Kantonalnom sudu u Sarajevu? Moja sestra je umrla zbog njenog nemara i načina liječenja... http://gordanasi.blogger.ba/ Suđenje se nastavlja u petak 28.10.2011 u 12.00
ljekari su gresku na vrijeme uocili pa nisu operisali i drugu zenu xd da nije zalosno bilo bi smijesno...kad bi svi ovako uocavali greske gdje bi nam bio kraj
Meni je zena boravila prije dvije godine u toj bolnici nakon saobracajnog udesa, i hvala Bogu nisu joj bubreg odstranili.
Nije to nista, nasoj su zeni koja se skoro oporavila od loma noge na kosevu slomili ljekari kuk nakon sto im je ispala na beton kada su je prebacivali sa kolica na krevet.
Hrvati su jedna od najkorumiranijih nacija u jugoistocnoj Europi a zdravstvo im je dno dna. Ovo je samo jedna u nizu incidenata koji im se javljaju. Sjecamo se kad su greskom odrezali nogu momku sa Krka. Mi smo u ovom hiljadama godina ispred njih barem nas se ovakve stvari ne dogadjaju.
salis se?
ma treba zenu isplatiti, sta ce od smjene direktora.
Ništa je ovo. Ima bolnica u Mostaru zovu je Južni logor. Tamo bolesnki uđe na nogama, a iznesu ga u mrtvačkom sanduku.
meni kad su operirali slijepo cri.jevo zaboravili makaze u stomaku a zatvorili ranu..ccccc
Na Koševu su čovjeku operisali nos, a drugom uho. I to bi bilo u redu da ih nisu zamijenili.
e to se u BIH nemre dogodit naši doktori još nisu saznali da čoek ima bubrege naša napredna medicina je još na nivou čudotvoraca turabija , vračara i hođini zapisa
Dobro je pa joj nisu kicmu izvadili..
a posto li je taj bunreg ?
kakvi kod nas zavrsavaju, dobro uspiju naći i bubreg da ga izvade
Mozda su je hirurzi stvarno pitali sta treba operisati i ona se malo posalila sa njima i rekla da je bubreg. Znaci njena greska 100 % :-)
ja bih vas sad oder\'o ko bekane...odsteta ko svemir velika ;)