Regija
0

Karlovac: Vodostaj Kupe i dalje raste

FENA
Karlovac
Karlovac
Vodostaj Kupe u Karlovcu i dalje raste, a u 7 sati iznosio je 776 centimetara i za čak pola metra je premašio prognozu Hrvatskih voda.

Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak izjavila je da su iznad očekivanja rasli i vodostaji preostale tri karlovačke rijeke Mrežnice, Dobre i Korane, ali da se u večernjim satima prognoza vodostaja i mijenjala, na oko 750 centimetara.

"Nikako ne očekujemo da bi Kupa dosegnula osam metara, već možda najviše vodostaj iz januara ove godine kada je bio 784. To znači da imamo, nažalost, uobičajeno plavljenje i ništa novog, dramatičnog, s čim već ne bismo imali iskustva", kazala je Željeznjak.

Pročelnik karlovačkog Centra 112 Martin Barić rekao je da je u cijeloj Karlovačkoj županiji proglašeno stanje pripravnosti. Brane se s pojačanim radnjama na Rastoki u Slunju, u Ogulinu je od jučer pod vodom državna cesta D42, kao i ceste u Josipdolu i Oštarijama.

Noćas oko 2:30 sati zatvorena je i cesta D36 na potezu Blatnica-Koritinja i nizvodno prema Huzju, u Karlovcu je poplavljena cesta na Obali Trnskog, a vatrogasci ispumpavaju i podrume u Vrazovoj ulici.

"Spremni smo i za pomaganje stanovništvu čamcima, u slučaju potrebe, ali za sada nema takvih akcija", zaključio je Barić.