Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kara-marko kara-djordje kara-beg eto ti opet bratstva i jedinstva :)))))
mrs govno jedno, sta se ti oglasavas?
Opet se bude djavoli? karaMARKO je najobicniji jalijas i lupez HDZ-a, koga briga sta taj smrdo misli?
Karačmarko ne seri. Kako na listi hdz-a za eu parlament može biti članica druge stranke? Pometi prije ispred svojih vrata.
Nepopustljivost dijela bošnjačkih političara u BiH nije dobra – ocijenio je predsjednik hrvatskog HDZ-a Tomislav Karamarko u intervju... Gospodine Žandar - još je gore upetljavanje u komšijske svađe. Tuđmanovo upetljavanje izazvalo pokušaj trgovine sa Miloševićem i na kraju, sve to je imalo krvav kraj. Držite se svoje avlije i svojih kriminalaca, a mi ćemo sa svojima rasčistiti! To što ste preko leđa vaši nalogodavaca došli u EU, ne znači da ste papar u svakoj čorbi na Balkanu. Ta vremena su prošla!
Nek se pozabavi problemima u svojoj drzavi i EU, a nas nek pusti na miru vise. I Hrvatske, i Srbije nam je na vrh glave! "Ali jedino je bitno da Hrvati budu ravnopravni"... Pa i jesu! Imaju sva ista prava kao i mi, ako im se ne svidja znaju gdje je bosansko-hrvatska granica.
"Bit ću posve otvoren, riječ je o političkom sljepilu onih koji opstruiraju rješenje hrvatskog pitanja. Europa to sigurno neće tolerirati", -------------------> šta kaže Zlajkoglu na ovu rečenicu?!? di su mu sad muda
Pa normalno da tko hoće u EU nema pravnog i političkog silovanja u vidu Komšića i Platforme...takve vrijednosti ne gaji civilizacije i Europa već samo azijski svijet..
karamarko bosnu iz prikrajka karamarako yebala ga majka tomislave pichkin dime popisam se na to ime
Cuj ovog agresorskog kopileta, kaze ne moze hrvatima niko nametati predsjednika, a hrvati bi birali i nametali drugom svoje misljenje, sta ste vi hrvati uradili po pitanju presude "Sejdic-Finci"? Apsolutno nista, vi kroz ovu presudu pokusavate nekakvo hrvatsko pitanje da rjesite, ako se smatrate manjinom onda vas shvatam, ali to treba da izjavite i da vam se brise predznak konstutivnog naroda koje sad uzivate, i onda da dobijete sve ono sto manjine i ostali uzivaju, a shvatite da ne mozete sjediti na dvije stolice, pa odlucite ili manjina ili konstutivni narod. I na kraju ko namece i bira predsjednika Bosnjacima i Srbima u hrvatskoj? Jeli Bosnjaci i Srbi imaju svog clana predsjednistva u srbiji, ne mozete od drugih traziti ono sto njima osporavate i branite,
Ovo je igra gluhih telefona. Ako imamo troclano predsjednistvo, tj. tri etnicka predstavnika a po presudi Sejdic-Finci i ostalima se mora omoguciti pravo da budu birani u to isto predsjednistvo, to znaci da bi izbor bilo koga ko nije Bosnjak, Srbin ili Hrvat bio neustavan jer u ustavu pise da se biraju Bosnjak i Hrvat iz FBIH, a Srbin iz RS. Da skratim, to prakticki znaci da se mora ukinuti troclano predsjednistvo ili uvesti cetvrti clan iz reda ostalih, sto bi bila jos veca glupost. Ima i treca opcija sa krojenjem izbornih jedinica, sto je van pameti, jer i u CG na primjer zivi 30 posto Srba pa nemaju clana predsjednistva. U BiH se pokusava nametnuti nesto sto nema nigdje u svijetu, etnicki princip koji izlazi iz svih mogucih okvira normalnog i prihvatljivog. Ne mozete sprovesti presudu i zadrzati troclano predsjednistvo. Jedno s drugim ne ide.
da svaki narod ima svoju teritorijalnu jedinicu, onda predsjedništvo ne bi bilo potrebno, nego federalna vlada, ovako, potrebno je baš tročlano, a sve mi se čini da će bajro i jakob prava morati potražiti na nekom drugom mjestu i u nekom drugom obliku....
Nije to vise pitanje njih samih vec presude Evropskog suda. O tome se radi. A sto Srbi u CG nemaju niti teritorijalnu jedinicu, niti clana predsjednistva?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ma*mune jedan :)
ne branim bošnjačke političare, dapače, ali ostali su kao popustljivi, e moj crni marko....
Kara-Marko mamu svoju.
Koji ste vi kreteni kad bi se rješilo tkv hrvatsko pitanje i izbor člana predsjedništva rješilo bi se dosta toga onda HDZ sigurno ne bi pobjedio jer to pitanje koji oni potenciraju i non stop dobivaju izbore na tome ne bi bilo više pitanje. SDA više ne bi pobjedila jer bi i na drugim stranama splasnule nacionalne tenzije. i imali bi priču o ekonomiji i tako dalje budala zna da će BIH biti ali da je treba drugačije urediti ovako propadamo totalno. Svi problemi su počeli kad je Komšić izabran nemam ništa protiv čovijeka ali tu nema države ni upravljanja ni rukovođenja da se sad otvara neka tvornica na širokom bošnjaci bi povukli pitanje nacionalnog interesa zašto nije u Sarajevu. I tako u krug Bez rješavanja HR pitanja nema BIH prije svega Hrvati su EU građani pogotovo će sad ići to puno teže ako se budu uskraćivat prava hrvatima.
acti nemoj se pravit Mujo...ili se pravi ali tebiu i takvim kao ti nema mjesta u u civilizaciji i Europi...
Imam ali nema smisla da se spustam na taj nivo..to je isto koda ja tebi kažem ajde mi dokaži da je voda mokra?!?!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nije tu nista sporno, Hrvati trebaju da biraju svog clana predsjednistva, kad vec imamo ustavom odredjeno troclano predsjednistvo. Medjutim, iza svega ovoga se krije nastojanje da se dobije treci entitet, svima je to jasno. Pitanje clana predsjednistva je samo povod, a razlozi i zahtjevi su mnogo dublji.
Realno znamo svi da ga Hrvati nisu izabrali. I ja bi glasao za Komsica, al ne kao hrvatskog clana, vec kao predsjednika kojeg je izabrala vecina gradjana.