{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžić od Haškog tribunala zatražio dozvolu za žalbu

S
24.9.2012. u 13:52
0
6
Karadžić od Haškog tribunala zatražio dozvolu za žalbu
0
Karadžić od Haškog tribunala zatražio dozvolu za žalbu
Radovan Karadžić
Haški optuženik Radovan Karadžić zatražio je dozvolu da se žali na odluku kojom mu je za dokazni postupak odbrane dodijeljeno 300, umjesto traženih 600 sati, saopćeno je danas u Haškom tribunalu.
Karadžić je u podnesku istakao da će ovo pitanje "značajno uticati na pravičnost suđenja i na njegov ishod, jer utiče da njegovu mogućnost da iznese dokaze o svojoj nevinosti i pobije dokaze tužilaštva o krivici“.

Pretresno vijeće naložilo je Karadžiću da svoje dokaze iznese u ukupno 300 sati, tako da to vrijeme uključuje direktno ispitivanje koje će voditi optuženi i eventualno dodatno ispitivanje. Karadžić je tražio 300 sati sa ispitivanje svedoka i još 300 za pobijanje presuđenih činjenica sa ranijih suđenja.

U donošenju odluke, Pretresno vijeće je uzelo u obzir vrijeme koje je optuženom bilo potrebno za unakrsno ispitivanje svjedoka Tužilaštva, kao i činjenicu da se tokom izvođenja dokaza odbrane ne mora govoriti o svakoj od činjenica o kojima je presuđeno.

Tužilaštvo je u svom dokaznom postupku iskoristilo 299 i po, od odobrenih 300 sati.

Početak dokaznog postupka Karadžićeve odbrane zakazan je za 16. oktobar.

Vijeće je tražilo da optuženi smanji broj svjedoka koje namjerava da pozove u svom dokaznom postupku i on je broj svjedoka redukovao sa 600 na 590.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: