Tijelo pronađeno u bunaru
144

Kako je ubijen Nusret Destanović: Osumnjičen bračni par koji je do nedavno živio u Sarajevu?

A. L.
Nakon što je pronađeno tijelo mladića Nusreta Destanovića (28) u Tutinu počele su curiti informacije o motivu zločina, uhapšene su tri osobe, a navodni ubica je u bijegu.
Uhapšeni su E. Dž. (19) iz Sjenice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, E. H. (40) iz Novog Pazara zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i Rijalda H. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela.

Za Seadom Ž. (27), koji se sumnjiči za ubistvo, se intenzivno traga, prenose srbijanski mediji.

Kako se sumnja, u pitanju je zločin iz strasti. Nusret se navodno povremeno čuo sa Rijaldom koja je bivša supruga Seada Ž. Kad je to saznao, Sead mu je poslao poruku s njenog mobitela da dođe kod nje, a kad je ovaj došao Sead ga je pretukao između ostalog i motikom skupa sa E. Dž. koji je uhapšen.

Kasnije su njegovo tijelo ubacili u automobil i bacili u napušteni bunar u selu Međugorje u okolini Sjenice.

Zvaničnih informacija iz policije o detaljima ubistva nema, ali rođak ubijenog Nusreta je za Telegraf.rs ispričao verziju koju je on čuo:

"Mi smo čuli da se posvađao sa bivšim suprugom (Sead Ž. op. a.) žene (Rijalda op. a.) s kojom se viđao jer je Nusret bio u ljubavnoj vezi sa njom. Bivši suprug mu je poslao poruku sa njenog telefona da se nađu. Kada je Nusret stigao sačekao ga je on. Trojica muškaraca su ga tukla. Sumnjamo da je ona to namjerno uradila u tandemu sa bivšim mužem, ali i dalje nismo sigurni zašto. Sumnja se i da je u ubistvu učestvovalo više osoba, među kojima i jedna djevojka. Znamo i da je bivši muž te žene s kojom se Nusret čuo i ranije prijetio muškarcima koji su imali kontakt s njom", rekao je rođak ubijenog Nusreta.

Kako piše Sandžan danas, Rijalda i Sead su živjeli skupa u Sarajevu prije nego što su se razveli, a ona se nakon toga vratila u Pešter, mjesto u blizini Sjenice.

Podsjetimo, Nusret je nestao u četvrtak, a potraga za njim trajala je dva dana, sve dok juče njegovo tijelo nije pronađeno u bunaru, nedaleko od kuće osumnjičenog za njegovo ubistvo.