Rubrika vjerovali ili ne
27

Kakav gaf gradonačelnika Beograda: "Gradski aparat mi je omogućio veću penetraciju u građane"

M. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Odlazeći gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić gostovao je u ponejdeljak na televiziji Happy, gdje je iznio svoje viđenje utjecaja koji je ostvario tokom svog mandata. No, potkrao mu se gaf zbog kojeg je postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama.
Fokus razgovora bio je na tome kako mu je gradski aparat omogućio znatno veći utjecaj na stanovništvo grada. Šapić je to, vjerovali ili ne, artikulirao izrazom "penetracija u građane Beograda".

"Naravno da mi je gradski aparat omogućio daleko veću penetraciju u čitavo stanovništvo i građane našeg grada i to sam na kraju krajeva i uradio", izjavio je Šapić tokom emisije.

Šapić je tokom intervjua naglasio neke od postignuća tokom svog mandata, ali nije detaljno objasnio šta podrazumijeva pod "penetracijom".

Ova izjava izazvala je različite reakcije među građanima, a mnogi korisnici društvenih mreža se pitaju o stvarnom značenju ovog pojma u kontekstu upravljanja gradom.

Podsjećamo, Šapić je i ranije imao sličnih gafova, a tako je nedavno kritizirao broj automobila po Beogradu. Kazao je da je primijetio, dok se sam vozio gradom, kako u svakom automobilu sjedi samo jedna osoba.

"Obratite pažnju koliko imate vozača koji su sami u automobilu. Ja sam, jednom prilikom kad sam se sam vozio, brojao. Nisam mogao naći automobil gdje ima više od jednog vozača. Sve su to objektivni problemi...", rekao je.

Potom mu je voditeljica brzo odgovorila: "Ali, i vi sad kažete da ste se sami vozili...", a njegov izraz lica postao je hit.