Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slavonija je najnerazvijenija regija u Hr. , Vukovar posebno. Posla ni za lijeka, mladi trunu i bježe iz grada, ali eto sad najveći problem čirilični natpisi koji su izglasani davno, onda se odavno to trebalo zabraniti, a ne sad uništavati natpise i napadati žene, to je primitivno. U Istri postoje dvojezični natpisi iako Talijani su itekako zla napravili u 2. svj. ratu u istoj pa svi žive u miru i bez problema...Prošlost je prošlost, treba se okrenuti budućnosti jer tek tada će doći do napretka..
...nemero to tako...količinom mržnje se dokazuje patriotizam...
Gospodine Josipovicu zakon se mora postovati pa bilo to u Beogradu,Vukovaru,Zagrebu ili negdje drugdje.
Ja jos nevidoh toliko mrznje prema nekom pismu osim ovde u hrvatskoj prema Cirilici.
To sto se desilo u Vukovaru je bas prava sramota ne samo za EU vec i za Hrvatsku.
Hrvatska kao clanica EU mora da postuje zakone a naravnoo da moarju i one drzave koje nisu clanice
Ha, da je malo oštrije osudio nacionalizam možda se ovakve stvari ne bi događale...
Hrvatsko pučanstvo uvjek daje pravi primjer mržnje. Distanciranje je samo politikanstvo.
Potrban je ,zaista mali povod da se pučanstvo pokaže u ,,pravom svjetlu,,
Zaista je ljepa slika poslata u EU .
Koji su zakoni u pitanju ?Pisani ili nepisani ?
nisu jos ni latinicu savladali
To je ta tisucljetna kultura nasih evropskih suseda. Vazda su bili neki fin i kulturan narod.
Blebećete bez veze. Takvo zakonsko rješenje je doneseno u skladu sa pravima manjina u Republici Hrvatskoj a nije nametnut iz Beograda. Trebalo je ispuniti neke propozicije EU i dokazati da se radi o civilizovanom narodu. I uspjela fora. Hrvati na zapadu prepoznati kao civilizovan svijet. A onda uzmu čekiće u ruke i pokažu koliko su civilizovani. Scena koja podsjeća na prizore iz filma Planeta majmuna. Kome treba da smeta ćirilica u Vukovaru ili latinica u Beogradu? Kakve su to napaćene psihe? Debili obični...
LJUBAVLJU PROTIV MRŽNJE! pokaži drugo lice
Ako se ljudi, na koje bi se zakon trebao odnositi, nece da se ponasa po tome zakonu i ne zele da ga priznaju onda to ne moze da bude zakon! To je onda odluka nekolicine KONJA koji ne razumije niti sredinu, niti ljude, niti obicaje, niti povijest te sredine na kojoj hoce da primjene zakon... i bolje je da odustanu, nego da probleme ljudima stvaraju.
Pisam vam se na drzavu...