Niz susreta u Srbiji
1

Jens Stoltenberg stigao u Beograd, dočekao ga Vulin

SRNA
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg doputovao je danas u Beograd, gdje ga je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Dočeku su prisustvovali ambasador Srbije pri misiji NATO-a u Briselu Miomir Udovički i šef NATO vojne kancelarije za vezu u Beogradu brigadni general Ćezare Marineli, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

NATO je ranije saopćio da će Stoltenberg i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sutra u Mladenovcu ozvaničiti početak civilnih vježbi pomoći u vanrednim situacijama "Srbija 2018".

Vježbe su organizovali NATO, Evroatlantski koordinacioni centar za reagovanje tokom prirodnih katastrofa i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Stoltenberg će sutra održati govor na konferenciji koju organizuje Beogradski sigurnosni forum.

Ovaj forum organizuje i razgovor Vučića i Stoltenberga o tome šta Srbija želi da postigne većom saradnjom sa vojnom alijansom.

Glavne teme dijaloga biće kako će se razvijati odnosi Srbije i NATO, u kojim oblastima postoji najveći potencijal za jaču saradnju i kakve su praktične koristi za građane Srbije i regiona.

Planirano je i da se generalni sekretar NATO sretne i sa studentima Filološkog fakulteta u Beogradu.