Komentari (234)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto njih poslije podne i u Trebinju i Bijeljini . . .
Tu trebaju i ostat zauvjek nadam se...
Dobrodosli u republiku Bosnu i Hercegovinu....ostajte ovde pa ima mjesta neka vas
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Tesko da su ovi koji su presli Hr granicu izbjeglice. Stvar je u tome da svi koji imaju dokumenta da su iz Sirije ili iz ratnih podrucja Iraka bez probleme dobijaju azil i ulaze u Madjarsku. Nocas je od njih 70 ukupno 30 dobilo azil, svi Sirijci. Problem stvaraju ovi iz Bangladesa, Pakistana, Avganistana i sl. Svi do jednog kazu da nemaju nikakva dokumenta, da su izgubili na putu a Madjari su pronasli ko zna koliko pocjepanih njihovih pasosa na granici. Sada su Madjari u koordinaciji sa Njemcima poceli da uzimaju otiske prstiju i tako lijepo otkriju ko je ko. Ali ovi nece da daju jer bi se onda oktrilo da ne bjeze od rata vec iz ekonomskih razloga. Tako da ih sada usmjeravaju kod Hrvata pa nek oni vide sta ce. Svakako svakog Sirijca treba pustiti i dati mu priliku da zivi u Evropi a ove ostale nazad vratit pa nek se snalaze u svojim zemljama kao sto se i u Bih svi snalaze na ovaj ili onaj nacin.
Gldam sinoc , program gdje su se skupljale pare za izbjeglice, pa reporter pratio jednog sirijca od Grcke pa do Njemacke, u Beogradu on sam kaze , znate ovdje onako gledajuci odoka je mozda 20 posto sirijca.
Svaki pravi Sirijac ce da dobije azil samo sto moraju da se maltretiraju zbog ovih laznih 'Sirijaca'. Citao sam price na blicu, kaze Sirijac-vidite onog crnca, on kaze da je iz Sirije :)) Ili kada momak iz Avganistana kaze da je morao da krene na put jer mu se otac kockao i zapao u dugove pa je zbog svoje sigurnosti morao da pobjegne. Ili ona djevojka sto htjeli da je udaju protiv njene volje pa je pobjegla. Mislim, sve su to tuzne sudbine ali takvih slicnih prica ima i kod nas pa niko ne pokusava uradit nesto slicno. U svakom slucaju, dobrodoslica pravim Sirijcima, to je civilizacija koja se mora i postovat i upotrebit za dobrobit Evrope.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bože sačuvaj...samo treba još u BIH da dođu. I onako nam je država u govnima, gdje ćete ovamo koji klinac? Ženu i djecu nigdje ne vidim na slikama, samo muškarce koji su pobjegli iz svoje zemlje da spase svoje dupe, a ostavili vjerovatno porodicu tamo ili koga već da se bore za svoje. Sve to nazad vratiti, ne znam što ih puštaju preko granice. Raširili su se po cijeloj EU, sad bi u Hrvatsku i BIH. Ovo je katastrofa! Ne sluti na dobro ako bude ovako. Nek' im je Bog na pomoći, ali što dalje od Hrvatske, Srbije i BIH. Imamo dovoljno svojih belaja, ne trebaju nam tuđi.
Neka mi neko ovo objasni-s obzirom da izmedju Madjarske i Srbije postoji legalan punkt za prelaz uz identifikaciju, cemu sav ovaj cirkus? Jedan dio izbjeglica je regularno prosao prolaz. Zasto vecina izbjeglica zele mimo zakona bez kontrole da predju granicu? I zasto su Madjari iskljucivo krivi ako brane zakon? Sta to njima posebno dozovljava da im se sve granice otvore? Sorry, zakon se postovati mora. Pasos, identifikacija, pa prodji. Ovakvi sutra treba da ostanu u Evropi, a nisu u stanju ni da udju u nju kao ljudi vec kao horda ilegalno. I kakvu infiltraciju u drustvo ocekivati od njih. Da ne budem pogresno shvacen-treba pomoci, ali treba i neki red da se zna. A nazadno islamskom bliskoistocnom svijetu je teze taj red prikazati, izgleda...
Američka destabilizacija Evrope na djelu!
Eh Hrvati haj da vas vidimo
Sbi im davali cetnicke majice: imaju jos onih sa likom mladica i karadzica da im podjele da im ne propadaju a daju ovim sto u Hrvatsku dolaze.
Invazija pocela.. Hrvati na aparatima
Skinuli se sa tvoje stare...na aparatima .
Na naslovnoj slici nema niti jedna žena/dijete/starac - sve vojnosposobni muškarci tj. dezerteri. Njih je napao ISIL i oni lijepo u Njemačku po socijalnu pomoć?!? A tko bi po njima trebao boriti se protiv ISIL-a i oslobađati njihova sela/gradove u Siriji dok oni hlade guzice u Njemačkoj?
Cime da se bore? Cobanskim stapovima?
najbolji od svega su ovi komentari da bi se muškarci trebali boriti, pa što je onda vas toliko uteklo? zašto je ukinut vojni rok i zašto na spomen vraćanja istoga mnogi muškarci napune gaće? prozivate druge, a muškosti nigdje, da zapuca skrivali bi se iza ženine suknje i te žene bi također plakale da im ne vode muževe ,ali lako je kad je riječ o nekome drugome glumiti hrabrost...nardo koji nema obvezni vojni rok nema što pričati o hrabrosti! u Europi obvezni vojni rok imaju samo Švicarska, Austrija, Ukrajina i Norveška!
narod*
Na naslovnoj slici nema niti jedna žena/dijete/starac - sve vojnosposobni muškarci tj. dezerteri. Njih je napao ISIL i oni lijepo u Njemačku po socijalnu pomoć?!? A tko bi po njima trebao boriti se protiv ISIL-a i oslobađati njihova sela/gradove u Siriji dok oni hlade guzice u Njemačkoj?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pogledajte ovu sliku sve muskarci nigdje zene ni djeteta. I to izbjeglice?
Dnevnik.hr napisao da su vecina izbjeglica koji su presli granicu zene i djeca,A SADA POGLEDAJTE SLIKE PA RECITE GDJE VIDITE ZENE I DJECU.
Nece ovo izac na dobro...
Nakon registracije prvih "izbjeglica" pokazalo se da ih je samo trećina iz Sirije. Ostala većina su ekonomski migranti iz Pakistana, Irana, Mauritanije, itda Dvadesetogodišnji Mohamed Kadir stiže iz Pakistana. Ni on nije nikad čuo za Hrvatsku. Kaže da samo traži posao. "Ja dolazim iz područja na kojemu nema novca, nema hrane, nema električne energije. Moram zaraditi nešto novca da bih ga poslao svojoj braći i sestrama", kaže Mohamed.
Naseliti ih na teritoriji Srpske Krajine.Srbi poklonite im imanja,oni ce unistiti vatikansku tvorevinu.Tu ce im biti ekstra.Ne bi mi smetala sirijska drzava umjesto ustaske.
Kako god,ali ne smiju se zadrzavati u RS,znaci nahraniti ih,dati im vode,obezbjediti higijenske uslove i proslijediti dalje ka Hrvatskoj ili Federaciji.Nama ne trebaju,ni njihova kultura,ni jezik,a posebno ne religija,
Ne bi se oni tu ni zadrzali, jer vi nemate ni kulture ni jezika a i ta vjera vam je alaselamet.
Iz boljeg su oni pobjegli, a da tu ostanu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
srbija je dala sve ovim ljudima , kao da su naši a ne vaši vi bošnjaci ste loš narod i to izmišljeni narod ,jal bošnjak ne postoji , ko to izmisli da mi je zanti , vrati te se svojoj vjeri i precima , mi srbi smo spremni oprostit vam sve zlocine koje ste pocinili
SANU literatura će se za 50 godina čitati isključivo u jagomiru. Hahahahah kolko si jadan Bošnjaci su za vas vlahe uvijek bili i ostali gospoda.
ponosim se porijeklom , uvjek smo mi bili ti koju su placali tuđe cehove , al nije bitno , znam da sa vama nema suživota , ekstremisti su mi najveci neprijatelji, to uvjek govorim, mada sam miroljubiv covjek i svim zelim samo mir i srecu ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)