Regionalni istraživački serijal
0
Institucije za odlaganje zaboravljenih ljudi
Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boze dragi ovo je uzas. Pa kako imaju srca i duse da ovo rade? Ne mogu da shvatim da ovo jos uvijek postoji u 21 vijeku. A tamo placaju Biljani Plavsic privatni avion, i kojekakve pevacice se prave celebrity, osvjestite se ljudi i pomozite ovim ljudima. Gdje je ta pisljiva Ceca, ako vec moze napuniti Usce sto barem milion od tog koncerta ne ode ljudima u ovim institucijama. Pa pobogu i da nema drzava, da odu od vrata na vrata u cijelu drzavu mogu prikupiti koji dinar da ih barem nahrane i operu i pruze im neki zivot. A sta je sa porodicama ovih ljudi? Stvarno ne mogu da shvatim. BBC je otkrio onu instituciju u Srbiji sa djecom al vlada rekla da je sve izmisljeno i kao samo zato sto hoce u EU. Boze, ko ce jest nakon ovih slika danima? Ako ista hvala Bogu pa kod nas rastemo sa odgovornoscu prema onima kojima treba. Eh nase sadake.
Strasno.....Sokantno....Odraz krminalizacije drzava i beskrupuloznosti novopecenih milionera i milijardera..... Boze, ako uskoro ne dodjes neces imati razloga da dolazis ikako jer ce biti kasno...
Ovdje nema puno komentara,zatvori oci STOKO BALKANSKA koga briga za ljude koji ne znaju sta je Srbin Hrvat ili Bosnjak takvi nek umiru u konc logorima,a vi se svadjajte ko je bolji Dodo Tihic ili Covic koji uzimaju milione dok vasu djecu ceka ovakva buducnot.
Strašno. Jednom prilikom sam gledala dokumentarac o nekom domu Srbiji za djecu bez roditelja sa mentalnom retardacijom. Strašno... nešto strašnije u životu nisam vidjela.... Životinje ne farmama imaju bolji tretman. Svaka čast na tekstu....