Čeka se žandarmerija
26

I dalje traje talačka kriza u Novom Pazaru: Sin nije uspio nagovoriti oca da se preda

M. G.
Foto: nova.rs
Foto: nova.rs
I dalje je u toku talačka kriza u Novom Pazaru nakon današnje pucnjave u kojoj je otac pucao u jednog od trojice sinova, a nakon toga se naoružan zabarikadirao u kući.
Ispred kuće u Ulici Vuka Karadžića je veliki broj policajaca, a očekuje se i dolazak žandarmerije. Kako javljaju lokalni mediji, policija je muškarca pokušala izvesti iz kuće, no nije uspjela. Na predaju ga je pokušao uvjeriti i član porodice no ni on nije u tome uspio.

Mediji su objavili i da je došlo do tučnjave među sinovima ispred porodične kuće koju je spriječila policija.

Muškarac ozlijeđen u pucnjavi zatražio je liječničku pomoć i smješten je u Opću bolnicu u Novom Pazaru, no za sada nije službeno objavljeno jesu li mu ozljede nanijele vatreno oružje.

Na mjestu događaja su pripadnici policije i zamjenik višeg državnog tužioca Edis Arifović. Pokušavaju uvjeriti osumnjičenika da se preda.

Policajci su opremljeni pancirima i kacigama i ne dopuštaju nikome pristup. Na mjestu događaja je i vatrogasno vozilo, kao i vozilo Hitne pomoći.

Inače, kako pišu srbijanski mediji, napadač je već nekoliko godina u lošim odnosima s članovima porodice, a već je osuđivan zbog nasilja nad njima. Zbog toga mu je sud zabranio približavanje sinovima.

Prema pisanju medija, zabarikadirao se i u porodičnoj kući i u aprilu 2018. godine, nakon što je pokušao upucati svoje sinove, ali mu se pištolj zaglavio.