"Nedjeljom u 2"
1.2k

Hrvatski novinari kritikovali emisiju na HRT-u u kojoj je gostovao Komšić

Klix.ba
Poznati hrvatski novinari Drago Pilsel i Gordan Duhaček objavili su svoje reakcije na jučerašnju emisiju "Nedjeljom u 2" Aleksandra Stankovića u kojoj je gost bio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Kao novinar osjećam se pozvan i dužan ispričati, vjerujem i u ime mnogih naših čitateljica i čitatelja koji su pratili jučerašnje izdanje HTV-ove emisije 'Nedjeljom u dva', članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Željku Komšiću zbog nekorektnosti i neuljudnosti mog kolege Aleksandra Stankovića. Prvih pola sata nije mu dao disati. Pokušavao je 'dokazati' nesuvislost Komšićeve politike i njegova položaja u Predsjedništvu BiH. Uslijedio je prestrašan, neprofesionalan prilog (neprepoznatljive) kolegice Maje Sever koja je bez provjere dovela pred kameru HDZ-ova novinara da kleveće Komšića tereteći ga da širi govor mržnje i da je njegova pojava najveća šteta za Hrvate BiH", napisao je Pilsel svoje viđenje ove emisije.

Podsjetimo, u jučerašnjoj emisiji Komšić je u više navrata ispravljao voditelja emisije da nije hrvatski član Predsjedništva, već član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. On je potcrtao da u Predsjedništvu predstavlja i Hrvate i Bošnjake i Srbe i sve građane.

"UZP-ovski mediji ga mjesecima predstavljaju kao hrvatoždera i fašista, no ispao je mnogo normalniji od Čovića. Još jedan poraz promašene zapadnohercegovačke politike, nakon Čovinog odlaska na genocid party u BL", napisao je na Twitteru Gordan Duhaček, novinar Indexa.