Komentari (274)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko god je kriv, treba osuditi, na kojoj god strani bio.
Nema vecih zlocinaca od ustasa
@BosanskiGazija Imaju. Cetnici.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ljudi uhapseni zbog sumnje da su pocinili ratne zlocine, u prevodu ubijanje i silovanje civila. Znaci sad treba pustiti ubice i silovatelje da se slobodno setaju samo zato sto se izjasnjavaju kao Hrvati. A to sto se ovo predstavlja u hrvatskim medijima kao udar na prijateljske odnose sa HR i citiram: "pokusaj dokazivanja da je HRHB genocidna tvorevina", je najblaze receno bezobrazno.
gospoda hoce da budu ko medjedi.
Ako su krivi,ne vidim nikakav problem sto ih hapse,nije bitno na kojoj strani su bili.
Ovo nije dobro...nikako
Predstavnici hrvatske vlasti strahuju upravo zbog toga što je na tom području, do septembra 1993. godine, operirala Hrvatska vojska, a o tome postoje i validni dokazi.
ma sta ovi hrvati glume,jbo te pa ima neki red prvo smo pohapsili sve srbe zlocince,zatim bosnjacke ukljucujuci nasera,pa dosli i hrvati na red..to je pravda na dijelu slijepa za naciju vjeru rasu itd
ovo je dokaz koliko je Covic glup covjek i koliko je njemu i dobrom djelu tkz hrvata iz bih draza velika srbija=jugoslavia nego sve za sto se satro zalaze. Al ni Bosnjacki vrh nije puno bolji.
Svi trebaju da odgovaraju za zločine - osim naših ovo su poruke svih političara na Balkanu.
HVO iz orasja i hvo srednja i hercegovina nemaju nista zajednickog sem imena HVO, HVO orasje se borio do zadnjeg dana zajedno s bosnjacima(muslimanima) protiv agresora BiH tj srba iz BiH i srbije, jedna cinjenica svidjelo se nama to ili ne da nije HVO- a sa tog podrucja tesko bi bilo zamisliti kakva bi sudbina bosnjaka(muslimana) bila. Kao drugo dobrana od agresora je moralna obaveza ali ako su pravljeni zlocini prema civilnom stanovnistvo za to se odgovara. jednostavno i moralno
Ovo je klasično kažnjavanje Bosanskih Hrvata od strane Bobanovih ustaša na baterije. Tužilažtvo godinama drži HDZ, SIPA je četnička još od Dejtona. Glavna tužiteljica je "slučajno" prvi rod prvog stožernika HDZ Tuzla. Ne čudi zašto Dodikove optužnice skupljaju prašinu u ladicama, a Čovićeve se redovno"samozapaljuju". Taman da su svakog četnika živog ogulili, imali su puno pravo. Zna se ko je napadao, ko se je branio!
Čudna je ova kampanja koja šteti ugledu Hrvatske i EU! Da li Tužilaštvo BiH mora, upitati službeni Zagreb, službeni Beograd, službeni Brisel, službeni ko zna šta i ko, za sporovođenje istraga iz svoje nadležnosti? Svima su puna usta suvereniteta BiH, prijateljskih odnosa a mješanje u unutrašnje stvari je svakodnevno na najvišem nivou. Jedna vrlo ružna situacija, veliki pritisak, koja stvara nepovjerenje u pravosudni sistem BiH!
Hrvatske vlasti o hapšenju Hrvata iz Orašja upoznale "saveznike" u EU i NATO-u - bezobrazluk bez presedana! Pa neka ste ih upoznali i šta sada? Tužilaštvo i sud BiH će odraditi svoje ! Zašto je vas toliko strah? Pogotovu u vrhu HDZ-a i u samoj Vladi HR?
Kmecanje hahaha
Sve ih uhitite, zlocine su radili na podrucju BiH, a Hrvatska nema nista sa tim, jer su optuzeni i bosanski drzavljani.
Ne kontam zasto je Hrvatska vlada o hapšenju osumnjicenih zlocinaca Hrvata iz Orašja upoznala "saveznike" u EU i NATO-u! Je li to zato sto su oni vec poznati u svijetu (ili je to barem poznato Zagrebu) da ne postuju pravni legalitet i pravne procedure zemalja koje nisu njihove clanice, medjunarodne zakone i konvencije, te da su sklone da diplomatskim pritiscima i ucjenama uticu na pravne procedure i praksu drzava koje nisu njihove clanice.
bih nije pravna dr$ava veće je dejtonski protektorat. hapšenje 10 generala ili drugih vojnih činovnika na dan mrtvih je u najmanju ruku neprimjereno. zašto se ne hapsi kaplan, muslimanski ili srpski ratni zločinci?, ... ili su malobrojni hrvati toliko vojno bili superiorni nad drugima da se samo njih hapsi.
Ma to Hrvati ko "brinu", i pokusavaju sakupljati politicke poene. Bez veze, jer su optuzeni i nasi drzavljani, zlocine koje im se stavljaju na teret pocinili u nasoj drzavi, rodjeni i zive u nasoj drzavi. Hrvatska treba da podrzi istragu i da pomogne.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Izgleda za kapzneno popravni DOM spremni.
Da je ne poznajem rekao bih velika sila Hrvatska ali su mali i svakim danom sve manji ..kao i BiH ..kao i Srb .Svi oni koji su pocinili zlocine trebaju biti procesuirani.Amin!
ZA DOM SPREMNI