Komentari (186)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Taj njihov Vulin je kao grdi osip. Stalno se negdje manifestira, teško ga se riješiti, jednom rječju: tlaka. Na stranu što je postal k'o Katica za sve i laje o stvarima s kojima njegov resor veze nema. No ipak je vrhunac tragedije da ti ekipa sačinjena od četničkih vojvoda, malih Sloba i velikosrbijanaca drži prodike...pa, o bilo čemu. No dobro, svi znamo što je Ćosić rekao o njihovom odnosu spram laži. Ništa nas više ne može iznenaditi.
U Vukovaru su ljudi stradali i propatili te otud njihova averzija prema cirilici, a koji je izgovor imaju u manjem BiH identitetu koji je preoran masovnim grobnicama da nedaju Bosnjackoj djeci pravo da uce Bosanski jezik u skolama........i to u drzavi koja se zove Bosna i Hercegovina. Srbi u Hrvatskoj i BiH moraje prestati da budu sluge politicke elite iz Beograda i da se okrenu prostoru u kojem zive je u protivnom oni zapravo pokazuju da jedino moze s njima zivjeti kao sto se to radi u Vukovaru.
A zasto bi uopste trebali da se "pitamo" kada je to nase pravo (civilizacijko i ustavno). Onaj ko ga uskracuje treba da se "zapita" cemu to vodi.
Mislim, slazem se. Prije ili kasnije ce morati ce cirilica biti prisutna u Vukovaru
Nije mi jasno da je toliko "buke" oko ciilice. Koliko se sjecam ni u BiH nije niko koristo cirilicu iako smo u osnovnoj ucili i to pismo, ali jednostavno latinica je prevladala, bez ikakvog politickog uticaja, a isti je slucaj i u Hrvatskoj. A svi bi trebali da znamo obadva pisma jer to je samo pozitivno a nije negativno. Isto je i sa stotinama razlicitih rijeci koji imaju isto znacenje: zrak=vazduh, val=talas, gljiva=pecurka, riza=pirinac, rajcica=pardajz, kruh=hljeb da ne nabrajam dalje. To je bogatstvo.
http://www.index.hr/images2/cirilicapavelic.jpg
i ovi hrvati seru gora su oni govna od srba jebene ustase .
cao hrvatice
Ne lupajte gluposti.Ja sam video table sa latinicnim nazivima ulica i ustanova.Ne moze da niko kaze da ih nema pa pada prica u vodu o tome kako Srbija ne postuje druge narode sto se tice laticnih tabli.Ista grupa ,,ljudi" ili delikvenata ostavlja na klix.ba komentare koji nisu tacni nego k.nj..u svaki dan ovde umesto tamo gde treba.
Mister "ne moze da niko kaze"?
nijetebriga mislio sam na one koji nisu bili u Srbiji gde imaju dvojezicne table a i na one koji su tamo boravili ali nisu pazljivo pogledali.U Vojvodini su npr. te table na tri pisma:cirilici latinici i jeziku manjine.
Inače, što EU kaže o ovom pitanju :) http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=08&dd=18&nav_category=1262&nav_id=1028583 Dakle, nakon što su se potužili EU ( kojoj uzgred budi rečeno pripada i RH što prekodunavci često zaborave) i dobili odje..., pitam se što je sljedeće? Opet neka oružana agresija ili će sve ostati na av, av, av? :D
Vidi bakire-vidi i uči. Mada mislim da ti nemaš potrebne organe kad treba razgovarati sa smrdama.
Misle Srbi ako je pojeftinio dizel za traktore da mogu kako hoće.
Jaka
Кад нису могли да победе наше ватерполисте сада ће хрвати забранити туширање пре уласка у базен.
Коме бре смета најлепше писмо у историји човечанства?
Ako si slučajno nešto opsovao, e onda znaj i ja tebi.
TO TAKO JE HRVATSKA SAMO OSTRO
kao neutraln u ovom slucaju dosao sam do sljedeceg zakljucka, ove odluke o dvojezicnim tablama ne bi se postidjeo ni Joseph Goebbels:) cestitam :)
Svaka čast Hrvati...zavidim vam.
Lako je kad ima ko da uputi odgovor.
Sudbinu Srba u Hrvatskoj vizionarski je opisao njihov čelnik Svetozar Pribičević još 1934. godine. http://prevrat.com/2013/04/07/magistra-s-cijih-casova-se-bezi/
Evo veličanja četničkih zločinaca od strane zagrebačko-ljubljanskog Porfirija. http://www.sloboda.hr/sokantna-snimka-mitropolit-porfirije-pjeva-pjesmu-posvecenu-cetnickom-vojvodi-momcilu-dujicu/