Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Arafat:\"To znači da će ovaj lik da se vrati na politiku Tuđmana ako mu ne valja Mesićeva politika,a to znači novi konflikti i još manji broj Hrvata u BiH.Posebna je licemjernost stalno pominjati da je Hrvata upola manje u BiH a istovremeno planski i sistematski naseljavati BH Hrvate u srpska sela i gradove u Krajini.\" Ne padaj na propagandu. Jos 94-te je nastala izreka medju BH Hrvatima koji su trazili pomoc od Hrvatske:\" U RH mozes dobiti domovnicu samo ako potplatis ili dokazes da si Srbin\" i u njoj ima puno istine. Nisu ni tada, a ni danas ne naseljavaju Hrvatsku BH Hrvatima, nego Hercegovcima, sto nije isto. Prekini stavljati u isti kos BH Hrvate kojih gotovo vise nema u Bosni i Hercegovce koji polako osvajaju Hrvatsku. Pasces u pogresan zakljucak da BH Hrvati podrzavaju Hrvatsku, sto nema veze s istinom. Ko normalan podrzava nekoga ko ga je iznevjerio i ostavio na cjedilu kada je bilo najteze. Uostalom vecina je tih Hrvata u svijetu. Hercegovacki Hrvati su druga prica.
Ivo = Mesic2.0 => nastavak politike RH prema BH Hrvatima kao i do sada Hrvatska je zrtvovala Hrvate Posavine i BH Hrvate u trgovini sa Milosevicem da bi se rijesila Srba iz Hrvatske (koje je proslijedila Bosni, te vecinu protjerala za RS, a manji dio zavrsio je u Srbiji) ,a dobila cjelovit nacionalno homogen \"etnicki cist\" teritorij. U slucaju ne-daj-Boze obnove rata eto im sada Srba (vidjeti na karti relaciju RS sa granicom Hrvatske) u Zagrebu u roku dan-dva (Banja Luka je i prije bila tenkovski koridor, zar ne?) jer nema ko da ih zaustavi. Glupi promasaj Hrvatskih Hrvata, zar ne? Umjesto da ste zastitili i pomogli Hrvate Posavine i BH Hrvate, sada ste se \"naslonili\" granicom direktno na Srbe! I ko ce vas braniti ako (ne dogodilo se!) opet krenu sukobi? Jos ako se ukljuce oni iz G.Maoce bice zanimljivo. A BH Hrvata nema ni za zooloski vrt, pa i onih kojih jos ima, niti mogu nesto uciniti, niti imaju razloga da krvare za vas Hrvate iz Hrvatske. Vec ste ih jednom prodali.
Ugozen si ti jarane u glavu.
Ma Komunjare i Josipovic i Bandic--gdje nas ovo vodi???? Ugrozeni smo, ne samo u BiH nego i u Hrvatskoj--\"Sve ce da se crveni\"
Sva tri konstitutivna naroda na cijelom BiH području lijepo zvuči ali u praksi je neprovedivo.. Dakle to je samo jedna UTOPIJA, da budemo iskreni, a koju političari forsiraju kako bi pokazivali svoju demokratiĆnost.. Josipović i nije tako pametan ko što mnogi misle, čovjek predaje PRAVO na fakultetu a u životu nije zaradio niti jedne kune VANPRORAČUNSKE nego je lijepo svoju plaću od fakulteta primao kao i prodajom pokojeg ispita.. Kako onda objasniti vlasništvo 4 elitna stana... U prvom krugu bio je moj favorit ali u drugom ću svoj glas dati Bandiću..
1. Da li Hrvati u BiH vecinski zele treci entitet? 2. Sta za njih podrazumijeva zivot u BiH sa trecim entitetom?
Mesic2.0 je BH Hrvatima porucio (upravo kao i prethodni Mesic):\"Sva tri konstitutivna naroda i svaki pojedinac, moraju biti jednakopravni na cijelom području BiH. Koji je to model kojim će se takav položaj ostvariti, moraju odlučiti saglasno sva tri naroda. Na susjedima i prijateljima je da podrže i osnaže njihovu odluku. Ali moram napomenuti: Nema kvalitetnog rješenja državnopravnog uređenja ako ono nije nastalo “iznutra”, voljom naroda koji žive u državi.\" Da glasam, ne bih za njega, a nije ni Bandic bolji. Bandic je upravo zasluzio da postane predsjednik RH. Kako su preferirali Hercegovce svo ovo vrijeme (entitetlije), neka im sada ti i takvi vode NJIHOVU drzavu!
Prica Ive je ista kao kod Lagumdzije i Alije...
@Pipo\'s fan nadam se da si zadovoljan-a odgovorom:) pozz BiH4EVER!
Kad bih treb\'o glasat ja bih glaso za Josipovica i to bez razmisljanja. moja propozicija: Hrvatska i BiH-a da tuze zajdno nacisticku srbiju za sve ratne zlocine koja je radila po BiH-i i ko prvo u Vukovaru! Zajedno smo jaci!Vidite li da se srbska krvolocna zvjer priprema necemu kolosalnom protiv BiH-e i Hrvatske?Nase dvije zemlje imaju jednog opasnog teroristu drzavu koja terorise vec sto godina sve narode u regiji a tuzi ko da je ona zrtva!DOBRO razmislite sto vam ovo pisem! BiH4EVER! BiH4EVER!
Da ne zaboravimo zapošljavanje Hrvata u \"multietniĆkim\" djelovima i direktorske pozicije --- teže ka nuli
Dobro jutro, Hrvatska Već godinama smo obespravljeni po svakom pitanju, vlasti, jezika, tv-a, gospodarstva itd... al tko bi Zagrebu objasnio
vi sa 24% tišu! da ne bude i manje.
Doom ja nikoga ne teram. Samo kazem posto su srbi ugrozeni vjerovatno bi imali mnogo veca prava u srbiji. ja podjednako volim sve patriote BiH, bez obzira kojem narodu pripadaju.
Kakav Bandic on je kao i njegovi skutori (Lijani) ofarbani sa hiljadu boja prodao je partiju u kojoj je bio 30 god.prodace i majku ako treba. Zavrsio je samo neku titovu politicku skolu. Nista nece odlucivati 2% glasova skutorskih na odnosu na hrvatske. Gosp. Ivo Josipovic je jako skolovan,Profesor doktor prava i kompozitor. Pa onaj ko neglasa za njega on je sebi neprijatel;j i Hrvatskoj. Josipovicu care.