Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
......na današnji dan 1991. godine državni sabor hrvatske i slovenije donio je odluku o samostalnosti.............sve ostalo je povijest............................ ............čestitam dan državnosti svima koji obilježavaju i poštuju taj dan u hr i slo.........
sretan praznik svim hrvatima koji vole svoje a postuju tudje
nadam se da ce im i reprezentativci stici da uvelicaju slavlje..
Hrvati, sretan blagdan i sve najbolje... Ustase, vama kitica u zvalje nacisticke...
ne postoje danas ustase,postoje cobani iz hercegovine
U pravu si, wanna be-ustase, pacenici, nacisti, fasisti, nacionalno neosvijesteni... da dalje ne nabrajam...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
joooj ima toga kilometre, a svako će naći razloga neko da slavi, neko da kune, neko da se zapita, neko da se zbuni, i ... kako mu drago. http://***/vijesti/hrvatska/126187-sveti-oce-zbog-kordica-je-islamska-zajednica-iz-bih-prozvala-i-vas-ali-poslusajte-pravu-istinu.html ma nije loše malo se podsjetiti...
Poznata je i sačuvana u originalu njezina oporuka, kojom svoje kraljevstvo, Bosnu i Hercegovinu, ostavlja u naslijeđe Svetoj Stolici, ako joj se djeca na vrate u krilo Katoličke Crkve i u svoju slobodnu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Turska okupacija Bosne i Hercegovine trajala je 400 godina. Mnogi Hrvati, posebno djeca, su odvedeni u ropstvo i prevedeni na islam, mnogi su izbjegli iz Bosne i Hercegovine u Austriju, Mađarsku, Italiju, Rumunjsku i druge zemlje, a velik broj preostalih Hrvata je silom prilika prešao na islam. Jedan dio Hrvata u BiH ostao je vjeran svojoj katoličkoj vjeri, trpeći zulum turske okupacije, kada su bile porušene sve katoličke crkve i samostani, a svećenici franjevci tajno, krećući se u civilnoj odjeći, pastorizirali narod, nazivajući se, radi prikrivanja, "ujacima".
Kraljica Katarina je bila kći Stjepana Vukčića Kosače, vladara Hercegovine - hercega od sv. Sabe. Kraljica Katarina je, nakon okupacije Bosne i Hercegovine, s pratnjom najprije izbjegla u Dubrovnik, a zatim u Rim, gdje je i umrla na glasu svetosti 25. listopada 1478. godine, te je pokopana u crkvi Santa Maria in Aracoeli. Djeca su joj, Sigismund i Katarina, odvedena u tursko ropstvo, te prevedena na islam, a majka ih nikada više nije vidjela. Ona je bila gorljiva katolkinja i franjevačka trećoredica, te velika dobročiniteljica svoga naroda. Žene u srednjoj Bosni i u današnje vrijeme još nose crne marame, kao znak žalosti za dobrom kraljicom Katarinom.
vidim da je ođen rasprava čak i o historiji, masallah. pisali rvati sad ovom papi o bosni, nakon onog pisma edendije kavazovića papi, pa veliju (a svak nek sam sebi odluči jel to tako, nijel, i kako je, jlete i da prostite, jer nisam ja piso, neg sam ja samo copy/paste, a vi sad pas'te : Sveti Oče, Vi znate kakve je strahote zbog velikosrpske agresije doživio hrvatski narod u Republici Hrvatskoj, sve dok nije, uz velike žrtve, pobijedio agresora, te obranio i oslobodio svoj teritorij. Također, u Bosni i Hercegovini, temeljni i najstariji narod je hrvatski narod. Svi vladari i kraljevi Bosne i Hercegovine su bili Hrvati katolici, počevši od Kulina bana (1180. - 1204.), te svi ostali do kraljice Katarine Kotromanić Kosače, supruge kralja Tomaša Kotromanića i njezinoga posinka, sina kralja Tomaša iz prvoga braka, kralja Stjepana Tomaševića Kotromanića, ubijenog u Jajcu 1463. godine, na prevaru, od strana Turaka Osmanlija, okupatora Bosne i Hercegovine.
cestitke braci hrvatima onim normalnim ,ono sto su momci u oluji uradili mora se kapa do poda skinuti i kako su ocitali elkciju cetaljima.Sretan praznik i da vam ponosna hrvatska jos 1000 godina zivih i postoji i nakon toga
Sretan nam Dan državnosti.
SRETAN DAN DRZAVNOSTI REP HRVATSKOJ
svi smo mi hrvati, svi stanovnici BiH su hrvati
"stanovnici Bosne su hrvati" - oximoron samo takav.Da mi je samo da ti sad vidim nos.
nego šta su? Da nisu možda, mošnjaci?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Da da odlozeno po zahtjevu EU koja je stjela po svaku cijenu da zadrzi Jugoslaviju na okupu makar kao konfederaciju ako nije moglo kao federaciju ali slobin odgovor je bio sve ili nista i dobili su nista.Alija rahmetli i Kiro su 6 mjeseci hodali trazili od dvije glavne republike srbije i hrvaske da pristanu na konfederaciju ako nemoze ostat federacija ali su to oni odbili posto onda nema nista od velike smrdije i velike krvaske na racun Bosne i uz svoj dogovor je hiljadam ljudi platilo zivotima,ali u svom Tom buckurisu su hrabri srbi 10miliona i 5-6 miliona hrvata napali Bosnajke od 2/5 miliona da dokazu hrabrost na nenaurzanim komsijama,tudjman krivustija izdaje posavinu to jest hrvate i naziva ich stokom sitnog zuba pusta da ich cetnici kolju samo da bi se dokopao hercegovine i njenih skutora,a slobo pusta niz vodu srbe u hrvaskoj i na kraju slobo pokusava napravit genocid nad kosovarima i dozivljava fijasko..
.......nije to baš tako bilo...........ali neka.............
Šta bi kad si se probudio?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hrvati, nek vam je sretno! Nek ste se "kutarisali" velikosrpske ideologije. Imate prelijepu zemlju, dobre ljude, svoje granice i dio ste EU.
I? Dalje?
da li ce igraci stici na obiljezavanje ;)
"Hrvatska danas obilježava Dan državnosti, državni blagdan u znak sjećanja na Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti, koju je Sabor donio 25. juna 1991. godine." To je valjda dan nezavisnosti.