Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ziv bio, Mirko. Neko to od gore vidi sve.
Reče ti dodik da ne sereš!
Meni nisu nikaj rekli.
Kapa dole! :)
ovu prodavnicu ima da opljacka superhik licno :D
hebiga najmanje 3 klixtorikasa nisu citala alan forda ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nemojmo se lagati, ako je u njoj sve besplatno, onda to nije prodavaonica, nego dobrotvorna ustanova.
R E S P E C T !
Boga ti ,posto su mu makarone?
Svojim sam očima vidio u Sarajevu kako prosjak ulazi u banku i polaže novac na štednju...!!!!
mislim da sam vidio dodika i izetbegovica kako iznose po litu ulja za kuhanje iz te prodavnice neki dan
E svaka čast brate. Aferim
Uuuuu, ja sam se naježio na ovu vijest! Ovo pod hitno treba otvoriti u svim gradovima BiH jer doista ima sirotinje koju treba pedantno evidentirati kako se ne bi pojedini lijeni paraziti okoristili. Treba tražiti i od veletrgovina da doniraju npr. oštećenu robu, robu kojoj uskoro ističe rok trajanja i sl., kao i regularnu robu koja im je višak, a vlasti trebaju takve donacije potaknuti barem nekim simboličnim poreznim rasterećenjima. Kažem, možda djeluje nestvarno, ali ovo je itekako provedivo i jako, jako potrebno u većini krajeva diljem BiH gdje doista ima strašne sirotinje koja ne kuka i govori o tomu na sav glas, nego žive na rubu egzistencije čuvajući vlastito dostojanstvo.
Sva roba zaplijenjena na carini treba da ide u te "besplatne" prodavnice, a to nije mala stavka, nego jedino što se kod nas to pokrade i onda prodaje... Takođe, prije bih donirao neku KM s vremena na vrijeme u tu svrhu nego što se daje prosjacima od kojih je pola bogatije od onih koje zaklinju za pare da im se daju da bi nahranila djecu...
I U BOSNI I HERCEGOVINI JE BILO POKUŠAJA DA SE OTVORI OVAKO NEŠTO, ČINI MI SE DA SE I OTVORILO ALI NE LEZI VRAŽE U SLIČNOJ PRODAVNICI KOJA JE BILA OTVORENA KOD NAS U BiH BI ME BILO SRAMOTA DA UĐEM. ROBA JE BILA TAKVOG KVALITETA I ASORTIMANA DA MI JE SA 40 GODINA RADNOG STAŽA I PENZIJOM HAHAHAHA(MOŽETE ZAMISLITI KOLIKA JE TA PENZICJICA) IPAK OSTALO BAR TRUN DOSTOJANSTVA PA BI RADIJE PRUŽILA RUKU PRED DŽAMIJOM ILI CRKVOM NEGO UŠLA U TAJ DŽEHENEM. NE OSTA NI TAJ DŽEHENEM. VALJDA SE VELIKIMA NIJE ISPLATILO.
Sta drugo rec'osim veliko ti hvala dobri covjece!
E kralju moj ziv bio 100 god.. malo ih je takvi ...
Volim ovakve ljude koji dokazu da ime ne smije biti nikakva predrasuda. svaka ti cast ljudino
pa zar Hrvacka nije u EU? Haloooo, Evropska unija, a tako siromasni...cccc ne idemo mi tamo,bolje nam je da se udruzimo sa Turskom, bice Siroki opet turski
NA SESTRI TVOJOJ,ETO NA CEM SAM, PAPA FRANJO TI NAGUZI KCERKU DOK JE JOS U MATERI NERODJENA
Doci cemo mi nepozvani i u Laktase i u Listicu, vidjecemo spjev onda, djeca vasa ce platiti vase dugove, samo polahko..sve se placa,sve se vraca i to sa kamatama,nije vam vise '92 i JNA.Fala Bogu sad se ima s cime...
good man.
Svaka cast Mirku, ali ja ovdje vidim sasvim drugi problem. Zasto ova i jos bezbroj ovakvih porodica ima 4 djece? Znaci, imam jedno, otvorila sam mu stednju od rodjenja za fakultet, i drugo cu planirati kad budemo mogli izdvojiti godisnju premiju za oba djeteta, a da nam to ne stvara financijski teret. Mozda sam ja neka druga krajnost, ali mislim da poentu shvatate. I da se razumijemo, i ja pomazem na razne nacine onima koji nemaju, ali brate biti zadnja sirotinja i pri tome napraviti 4 djece je bezobrazluk, i tacno bi se zakonski trebalo zabraniti.
Lako je stavit k*rac i istrest ga u nju.Najgore je kad neuki i neskolovani glupsoni ne shvacaju kakve su moguce posljedice po dijete koje nemas kako treba obuc,hranit,skolovat,lijecit itd.A tek cetvero.
Mujo, da, u svakoj stotoj siromasnoj porodici se mozda rodi jedan genijalac, al zato hiljade djece hoda gladno, zedno, boso i neskolovano cekajuci vjecito neciju pomoc. Nema ti ta izjava puno logike. Ili je poenta u tome, stancajmo djecu - mozda neki ispadne genijalac i spasi nas siromastva?
Neka te svako dobro prati Ljudino za tebe ne treba ni crkva ni djamija ti svoju ljudskost dokazujes na najbolji nacin!